fbpx

Înverzirea orașului- planul Primăriei Constanța

Data publicării:

Primăria Constanța își dorește să dea viață orașului, așa că, în mai multe zone, se vor planta arbori, conform unui comunicat Agerpres.

Pentru un oraș mai sănătos, cu un aer curat se vor planta 85 de arbori, 19 castani, 41 de arbori lalea și 25 de pruni decorativi, pe strada Mircea Cel Bătrân și stațiunea Mamaia.
Arborii au fost aleși astfel încât să reziste la condițiile specifice de climă și sol.

Demersuri pentru înverzirea orașului se fac și în parcurile Arheologic, Tăbăcăriei și ,,Regina Maria”, esplanada de pe strada Mircea Cel Bătrân și faleza Cazino. Aici se plantează gazon.
Spațiile verzi din sensurile giratorii nu sunt excluse din plan. În această săptămână au început reamenajările cu plante perene, mai exact pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Un alt bulevard, Mamaia, a primit arbuști ornamentali.
Această transformare este binevenită, dar totodată trebuie și menținută. Îngrijirea spațiilor verzi este o responsabilitate ce trebuie respectată de oameni.

Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât și de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat intervin în toate zonele orașului.

De asemenea, se face apel la constănțeni să protejeze noile plantații. Dacă se vor constata acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol, trebuie sesizat la Dispeceratul Primăria Constanța sau la Direcția Generală de Poliție Locală.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...