fbpx

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Data publicării:

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă cu nerăbdare turiștii în vacanțe, conducerea a decis că majoritatea restricțiilor anti-Covid vor fi ridicate.

„Aproape am ridicat toate restricțiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziție și de pașaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii și ceilalți turiști străini au nevoie doar de actul de identitate”, a declarat ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Bucureşti.

În cadrul conferinței, Kikilias a evidențiat și importanța turiștilor din România – „Turiștii români sunt foarte importanți pentru noi. Așteptăm în acest sezon peste un milion de turiști din România. Am discutat cu reprezentanții industriei din România și am înțeles că Grecia va fi anul acesta principala destinație a românilor în afara țării voastre”.

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației și Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a informat că începând cu data de 16 mai 2022, obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane și spațiile publice închise este ridicată.

Din acest motiv, Thanos Plevris, ministrul Sănătății din Grecia și-a informat cetățenii că masca de protecție împotriva Covid va fi necesară doar în spitale, autobuze, metrouri, tramvaie și aziluri de bătrâni. Deși a fost scos și certificatul verde, experții sugerează oamenilor să poarte totuși măști în spații aglomerate, pentru orice eventualitate.

Încă din luna martie a acestui an, Grecia a început să renunțe la restricții, autoritățile au scos obligativitatea măștilor în baruri, cluburi și restaurante. În prezent se cunoaște faptul că ridicarea restricțiilor se va desfășura pe perioada sezonului estival, astfel încât, turiștii care au ca destinație Grecia, să nu fie nevoiți să prezinte documente precum certificatul verde sau testul negativ.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...