fbpx

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

Data publicării:

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care prevede închisoare pe o perioadă de aproximativ 7 ani și interdicția de a deține animale pentru persoanele care sunt vinovate de maltratarea acestora.

Deși existau consecințe pentru oamenii care tratează animalele într-un mod crunt, mai exact le lovesc, le torturează sau le înfometează, în prezent acestea sunt mai dure. Motivul este faptul că oamenii nu au ținut cont de legea impusă, astfel încât, atât anii petrecuți în spatele gratiilor, cât si amenzile contravenționale au crescut.

O altă schimbare adusă acestei legi este zoofilia care este considerată o infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoare de la 2 până la 7 ani. Pe lângă zoofilie, alte fapte pedepsite sunt uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale. În prezent, amenzile contravenționale sunt cuprinse între 3.000 lei și 12.000lei, ele diferă în funcție de gravitatea faptelor.

Autoritățile informează cetățenii că alte activități pedepsite ar fi: modificarea aspectului animalelor (codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.); despărțirea puilor de mamă înainte de vârsta de 8 săptămâni, dar și folosirea animalelor sălbatice, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, caravane, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...