fbpx

Angela Merkel își susține decizia de a nu primi Ucraina în NATO

Data publicării:

Un summit NATO a avut loc în anul 2008 la București. Atunci, cancelara germană Angela Merkel , împreună cu fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, și-au exprimat refuzul de a accepta integrarea Ucrainei și a Georgiei în NATO. 14 ani mai târziu, fosta cancelară își susține decizia, în ciuda faptului că s-a ajuns la o politică de concesii către Rusia.

Președintele ucrainean Volodomir Zelensky a criticat decizia Angelăi Merkel de atunci, spunându-i acesteia și fostului președinte franceză să vină la Bucea și să vadă cu proprii ochi „ce a reușit politica de concesii față de Rusia”.

”Având în vedere atrocităţile descoperite la Bucea şi în alte locuri în Ucraina, toate eforturile Guvernului şi comunităţii internaţionale de a susţine Ucraina şi de a pune capăt barbariei şi războiului Rusiei împotriva Ucrainei beneficiază din plin de susţinerea fostului cancelar”, i-a transmis purtătoarea de cuvânt a Angelăi Merkel lui Volodomir Zelensky.

La acel summit NATO din 2008, Georgia și Ucraina nu au primit aprobarea de a aderara la Alianța Nord-Atlantică deoarece se considera că cele două state nu aveau democrații stabile. De asemenea, președintele ucrainean a afirmat că el nu condamnă Occidentul ci acuză militarii ruși, alături de toți cei care au dat ordine.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...