fbpx

Angela Merkel își susține decizia de a nu primi Ucraina în NATO

Data publicării:

Un summit NATO a avut loc în anul 2008 la București. Atunci, cancelara germană Angela Merkel , împreună cu fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, și-au exprimat refuzul de a accepta integrarea Ucrainei și a Georgiei în NATO. 14 ani mai târziu, fosta cancelară își susține decizia, în ciuda faptului că s-a ajuns la o politică de concesii către Rusia.

Președintele ucrainean Volodomir Zelensky a criticat decizia Angelăi Merkel de atunci, spunându-i acesteia și fostului președinte franceză să vină la Bucea și să vadă cu proprii ochi „ce a reușit politica de concesii față de Rusia”.

”Având în vedere atrocităţile descoperite la Bucea şi în alte locuri în Ucraina, toate eforturile Guvernului şi comunităţii internaţionale de a susţine Ucraina şi de a pune capăt barbariei şi războiului Rusiei împotriva Ucrainei beneficiază din plin de susţinerea fostului cancelar”, i-a transmis purtătoarea de cuvânt a Angelăi Merkel lui Volodomir Zelensky.

La acel summit NATO din 2008, Georgia și Ucraina nu au primit aprobarea de a aderara la Alianța Nord-Atlantică deoarece se considera că cele două state nu aveau democrații stabile. De asemenea, președintele ucrainean a afirmat că el nu condamnă Occidentul ci acuză militarii ruși, alături de toți cei care au dat ordine.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....