fbpx

1600 de căței cu stăpân, din sectorul 6, vor fi microcipați și sterilizați gratuit

Data publicării:

Printr-o campanie a Primăriei Sectorului 6, 1600 de căței cu stăpân vor beneficia de microcipare și sterilizare gratuită.

Pentru această campanie au fost alocați 1 milion de lei. Aici intră transportul şi procedurile medicale pentru cele 1600 de animale.

Campania se desfășoară pe parcursul a 4 luni. Luna septembrie este pentru informarea și identificarea câinilor vizaţi de program. Astfel, angajați ai primăriei, alături de medici veterinari, vor merge în comunitate, la gospodăriile, sediile, terenurile celor care deţin câini, pentru a-i convinge să intre în legalitate. Din octombrie până la finalul anului, urmează să se facă exclusiv sterilizări, microcipări și înregistrări în RECS.

Sterilizarea, microciparea şi înregistrarea în RECS sunt obligatorii prin lege. Ele sunt benefice atât pentru sănătatea şi siguranţa căţelului, cât şi pentru proprietar. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi care variază între 5.000 şi 10.000 de lei.

Serviciile de microcipare și sterilizare gratuită vor necesita programare telefonică sau pe mail, date care vor fi expuse la momentul respectiv.

Sterilizarea

Aceasta previne apariţia unor boli grave, atât la femelă, cât şi la mascul, previne perioadele de năpârlire, din cauze hormonale, reduce tendinţa câinilor de a fugi de acasă și previne înmulţirea necontrolată.

Procedura este simplă, cu riscuri minime pentru animal, însă cu beneficii de sănătate pe toată durata vieţii sale.

Microciparea

Cu ajutorul microcipării, animalul de companie poate fi găsit mai uşor, în cazul în care se pierde.

Cip-ul este de dimensiunea unui bob de orez și conţine date importante despre câine, cum ar fi nume, vârstă, istoric medical, datele de identificare a stăpânului.

Procedura nu este dureroasă și durează câteva secunde.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...