fbpx

Peste 170 de treceri de pieton suprailuminate și supraînălțate, în sectorul 6

Data publicării:

Până acum, în sectorul 6, au fost amenajate 78 de treceri de pieton suprailuminate care au redus numărul accidentelor rutiere.

Prin urmare, pentru siguranța în trafic, lucrările vor continua. Se vor mai amenaja încă 73 de astfel de treceri de pieton, pe 36 de străzi.

De asemenea, alte 25 de treceri de pieton vor fi supraînălțate.

Trecerile de pieton suprailuminate pot salva vieți întrucât sunt vizibile pe timp de noapte ca pe timp de zi și atrag atenția șoferilor, astfel încât aceștia vor putea observa pietonii mult mai ușor.

Trecerile de pieton vizate au fost cele din apropierea şcolilor, a locurilor de joacă, din zone unde gradul de vizibilitate e scăzut sau de unde Brigada Rutieră şi cetăţenii au semnalat probleme.

În prima etapă a proiectului, sunt montaţi stâlpii de susţinere şi consolele unde se vor prinde proiectoarele şi indicatoarele rutiere.

În a doua etapă, după 15 august, vor fi montate proiectoarele. Fiecare „zebră” va avea 2-4 proiectoare cu led, care se aprind şi se sting odată cu iluminatul public, dar şi instalaţie de tip „Flash”, ce constă într-un panou cu becuri cu încărcare solară, care licăresc constant, 24 de ore din 24.

,,Am ajuns să avem cele mai multe treceri de pietoni suprailuminate din tot Bucureştiul, cam de zece ori mai multe decât în alte sectoare. Iar poliţiştii de la Brigada Rutieră ne-au asigurat că prin amenajarea lor s-a redus numărul accidentelor”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

Se aproximează că proiectul va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...