fbpx

Sărbătorile mai puțin cunoscute ale lunii august

Data publicării:

Există o vorbă: ,, Fă din fiecare zi o sărbătoare”, care ne face să ne gândim să apreciem mai mult viața și să fim recunoscători pentru fiecare zi pe care o trăim.

Cu toate acestea, chiar există o sărbătoare pentru aproape fiecare zi. Spre exemplu, luna aceasta există patru sărbători mai puțin cunoscute, însă care ne fac să apreciem mai mult viața și momentul prezent.

            Ziua Iubitorilor de Carte – 9 august

Aceasta este o sărbătoare neoficială cu scopul de a încuraja bibliofilii să sărbătorească lectura și literatura. Ziua iubitorilor de carte este recunoscută  la nivel mondial, însă originea sa rămâne necunoscută. În această zi, oamenii sunt încurajați să lase telefoanele și să se bucure de o carte. Lectura reduce stresul, sporește inteligența și te ajută să dormi mai bine.

Poți să sărbătorești această zi citind o carte, cumpărându-ți o carte pe care ți-o dorești de multă vreme, făcând cadou o carte sau făcând curat prin cărți.

            Ziua Relaxării – 15 august

Această zi este despre relaxare, despre pauza necesară de la rutina zilnică, despre recuperarea orelor de somn și despre deconectarea de la haosul din viața reală prin activități care îți aduc liniște. Ziua relaxării a fost fondată în 1985 de Sean Moeller. El a sugerat că pe această dată oamenii nu trebuie să facă nimic important, atenționând totodată că munca și curățenia prin casă nu sunt activități relaxante. Relaxarea este importantă pentru echilibrul sistemului bio-fizic.

Poți să sărbătorești această zi făcând o plimbare, urmărind un serial sau făcând orice altă activitate care îți aduce relaxare.

            Ziua ,,Fii Înger”- 22 august

Această zi a fost  întemeiată de Jayne Howard Feldman, în 1993. Jayne a oferit sprijin oamenilor de fiecare dată când a avut ocazia, chiar și pe social media. Despre empatie, bunătate și conviețuire este ziua de 22 august. Este despre a fi bun fără a aștepta nimic în schimb.

Poți să sărbătorești această zi ajutând un străin, o persoană despre care știi că are probleme sau, pur și simplu, să oferi un zâmbet.

Ziua Împăcării – 25 august

Această zi se sărbătorește de câțiva ani și este despre iertare. Conflictele și neînțelegerile sunt normale, însă nu ar trebui să țină toată viața. Acestea pot afecta starea de sănătate fizică și psihică.

Așadar, poți să sărbătorești această zi împăcându-te cu cel puțin una dintre persoanele cu care ești certat.

 

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Astra Film Festival, ediţia aniversară „30 de ani de film documentar”

În perioada 15-22 octombrie 2023, va avea loc la...