fbpx

Volodomir Zelensky va lua parte prin videoconferință la summitul NATO

Data publicării:

Țările NATO se vor reuni joi, 24 martie 2022, la Bruxelles pentru a discuta invazia Rusiei în Ucraina, începută în urmă cu patru săptămâni. Președintele poporului ucrainean va participa prin videoconferință și se va adresa liderilor politici.

„Preşedintele Zelenski este invitat să se adreseze la summitul NATO prin legătură video. Aceasta va fi ocazia pentru liderii ţărilor aliate să îl audă vorbind în direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii Rusiei„, susține un official NATO într-un comunicat. De asemenea, oficialul a mai declarant că este șansa liderilor țărilor membre să-l asculte pe Zelensky în contextul evenimentelor ce au loc în țara sa.

Un purtător de cuvânt al președintelui ucrainean susține că acesta va participa „activ” la întâlnire, pentru a cere ajutor în stoparea invaziei rusești. „Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri. Prin impunerea de interdicţii de acces în spaţiul aerian ucrainean, prin oferirea unor mijloace puternice de apărare aeriană sau aviaţie”, mai declară purtătorul de cuvânt.

Din pricina riscurilor existente, NATO a respins cererile statului ucrainean de a fi inclus în Alianță, însă Zelensky a declarat în urmă cu o săptămână că și-a retras solicitarea de a deveni membră.

„Aliaţii ajută Ucraina să facă respectat dreptul său fundamental de a se apăra, furnizându-i o cantitate importantă de echipamente militare esenţiale (…) în cursul summitului, aliaţii şi Ucraina vor lua în considerare ce pot face aliaţii pentru a-şi întări sprijinul (lor) pentru Ucraina”, a mai susținut responsabilul NATO.

Adunarea a fost convocată de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, iar printre liderii participanți se numără și Joe Biden, președintele SUA. Acesta va numi noi sancțiuni împotriva Rusiei și le va întări pe cele deja aplicate.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...

Criza de lapte praf în Statele Unite ale Americii- Joe Biden apelează la armată

31 de tone de lapte praf au fost transportate...