fbpx

Beniamin Todosiu: revenirea în format fizic la facultăți este o măsură ,,luată pe genunchi”

Data publicării:

Un deputat USR, Beniamin Todosiu, a solicitat Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, să permită instituțiilor de învățământ crearea propriului program de tranziție pentru revenirea în format fizic, conform unui comunicat Agerpres.

Deputatul susține că decizia Ministerului Educației este ,, iresponsabilă”, având în vedere că studenții au renunțat la locurile din cămin sau chirii, ori s-au angajat pe perioada cursurilor on-line.

Măsura ,, a fost luată pe genunchi, fără consultarea reală a organizațiilor studențești și a universităților” și,, a bulversat întreaga comunitate universitară „, adaugă deputatul.

Unii rectori universitari din România sunt de părere că această decizie ,, poate genera atât probleme logistice, cât și creșterea abandonului în rândul studenților”.

De asemenea, s-a solicitat o analiză a impactului pe care l-a avut pandemia în rândul studenților, capacitățile de cazare, activitatea didactică și stabilirea unei modalități de reluare eficientă a cursurilor.

Beniamin Todosiu susține că este unul dintre tinerii deputați ai Parlamentului, conștient de importanța măsurilor luate în educația românească și de viitorul celor 400.000 de studenți.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...