fbpx

Video CV, tot mai prezent în sesiunile de recrutări în vederea unei angajări, în perioada pandemiei

Data publicării:

Foarte multe firme care au făcut recrutări în perioada pandemiei, le-au cerut candidaților, un video CV. Acesta trebuie să dureze maximum două minute, trebuie să ai grijă cum te îmbraci și mai ales unde filmezi (niciodată în baie sau în bucătărie).

Gabriel Chicioreanu, președintele Asociației 4CAREER, specializată în consiliere vocațională, a explicat într-un interviu pentru ONLINE PRESS, că este nevoie de fluență în vorbire, fără pauze și cel mai important, să nu stai să te gândeșți sau să spui tot istoricul tău profesional. Potrivit lui Gabriel Chicioreanu, trebuie să spui lucruri interesante despre ține, dar și care sunt punctele pozitive pe care le poți aduce în companie.


“Dacă vorbeșți lent și nu-ți găseșți cuvintele, atunci e greu de crezut că vei fi printre preferații angajatorului. E nevoie de fluență. Fără pauze, fără «ă-uri», fără să stai să te mai gândești sau să spui tot istoricul tău profesional. Tot ce spui trebuie să fie relevant pentru jobul respectiv. Trebuie să spui lucruri frumoase și interesante despre tine, dar și să explici care sunt plusurile pe care le poți aduce companiei. Și toate acestea într-un minut și 20 de secunde, maximum două minute. Ideal ar fi, ca descrierea să se facă dedicat pentru postul pe care-l dorești, eventual și cu numele companiei, pentru că așa vei avea un impact mai mare asupra persoanei care va vedea video CV-ul, explică Gabriel Chicioreanu, președintele Asociației 4CAREER, specializată în consiliere vocațională.

De asemenea, potrivit președintelui Asociației 4CAREER, alte aspecte foarte importante, sunt modul cum te îmbraci, atitudinea, comportamentul nonverbal dar și modul cum te raportezi  la persoana din fața ta, chiar dacă această este o camera video.

“Esențiale sunt și atitudinea, comportamentul nonverbal, modul în care te raportezi la persoană din fața ta, chiar dacă este vorba doar despre o cameră. Dacă reușeșți să treci peste tracul de a fi înregistrat cu o cameră, atunci te descurci să vorbeșți și cu oamenii, ceea ce în domeniul vânzărilor, de exemplu, este o cerință obligatorie. Și ținuta este importantă în momentul în care te filmezi pentru un video CV – nu numai hainele, ci și culoarea acestora. De exemplu, dacă știi care sunt culorile companiei pentru care aplici, de exemplu roșu, poți să apelezi la un accesoriu de această culoare”, mai spune consilierul în carieră Gabriel Chicioreanu.

Un alt aspect de care trebuie ținut cont este locul în care te filmezi, niciodată în baie sau în bucătărie, trebuie să fie un mediu potrivit și să fie liniște că să se poată auzi ceea ce spui.


“Nu te înregistrezi oriunde. În niciun caz în baie, în bucătarie. Trebuie să fie un mediu potrivit și să fie liniște, că să se poată auzi ce spui. Lumina să fie bună, să nu ai în spate fereastră, să te vezi că o umbră. Camera sau telefonul să aibă o rezoluție destul de bună, să fie suficient de performantă, să nu-ți tremure mâna, să ai un mini-stativ sau un trepied pentru telefon”, precizează consilierul în carieră. El recomandă, în special pentru pozițiile de top, serviciile autorizate de acest fel, care au și studio de înregistrare, backround și specialișți în sunet și lumini. Astfel de servicii sunt tarifate, pe piață, între 100 și 400 de euro ședința”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...