fbpx

Destinații cu tradiții de Paști din Europa, care vor face călătoriile de neuitat

Data publicării:

 

Dacă anul acesta v-ați propus să nu vă mai obosiți cu pregătirile Pascale și ați vrea să faceți o scurtă călătorie prin Europa, pentru a descoperi culturi și tradiții noi, vă propunem 8 destinații care să vă scoată din case.

  1. Norvegia- Festivalul de Paști Sami

Acest festival pune la dispoziție diverse programe culturale pentru toate vârstele. Săptămâna Paștelui este cunoscută pentru sărbătorirea botezurilor, nunților, afirmărilor și adunărilor. Cea mai interesantă activitate va fi, cu siguranță, întrecerea renilor.

  1. Spania: Semana Santa

În Spania este cunoscută Săptămâna Sfântă pentru a aduce omagii lui Iisus Hristos. Oamenii se plimbă pe străzi îmbrăcați în robe și pe cap poarta coifuri înalte. Cu siguranță este o experiență inedită să te plimbi alături de ei.

  1. Italia: Scoppio del Carro

În fiecare an în Florența se sărbătorește „ Scoppio del Carro”. Aceasta este reprezentată de un cărucior în formă de templu ce are în vârf artificii aprinse și totodată, acest ritual vechi de 350 de ani, aduce noroc și bogăție în agricultură.

  1. Portugalia: Ecce Homo

Această regiune este specifică în Săptămâna Mare datorită altarelor luminate noaptea de lumânări. În Duminica Mare, localnicii din Braga își acoperă gunoaiele cu flori în semn de invitație pentru preoți ca să le binecuvânteze casa.

  1. Olanda: Koningsdag

Această sărbătoare națională este cunoscută drept Ziua Regelui și deși nu este promovată, adună peste 750,000 de turiști anual. Toată țara este decorată și din fiecare regiune localnicii servesc prăjituri, băuturi, masaj sau ce pot ei să ofere.

  1. Germania: Walpurgisnacht

Acest festival este sărbătorit în noaptea de 30 Aprilie și comemorează canonizarea Sfintei Walpurga și moaștele sale. Totodată, în noaptea respectivă observatorul din Brocken, din munții Harz, este decorat cu benzi ce înfățișează un curcubeu iar vrăjitoarele deghizate, dansează în jurul focului. Această sărbătoare poate fi asociată cu Noaptea Ielelor (Sânzienelor).

  1. Grecia: Leonidio Ballon Festival

Pe lângă sărbătoarea Săptămânii Sfinte, grecii ridică în aer sute de baloane, acoperind cerul și lăsând o priveliște de vis din fiecare colț ar tării.

  1. Finlanda: Pääsiäinen

Această sărbătoare poate fi asemănată cu Halloween din America, deoarece în această tradiție, fetele se îmbracă în costume viu colorate de vrăjitoare și își pictează pistrui pe față, apoi încep a colinda case pentru a le binecuvânta și alunga spiritele rele în schimbul dulciurilor. În Finlanda este sărbătorit cel mai proeminent, Paștele, ceea ce înseamnă 1% din populație.

Fiecare destinație are povestea ei, și cu siguranță atmosfera creată de fiecare cultură în parte ar fi o experiență de neuitat.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

3 august: Ziua Națională a Pepenelui Verde

Ziua Națională a Pepenelui Verde este sărbătorită anual,  pe...

„Veniți de luați LUMINA!” – Slujba de ÎNVIERE transmisă în direct la Tele7ABC

„Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri...

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...