fbpx

Un înotător olimpic a pierdut un sponsor principal, după ce a participat la mitingul organizat de Putin

Data publicării:

Olimpicul rus Evgeny Rylo în vârstă de 25 de ani a pierdut colaborarea cu Speedo, un important producător de echipamente sportive. Tânărul și-a arătat sprijinul față de Vladimir Putin deoarece a participat la evenimentul de ziua unificării Crimeei.

Compania Speedo, care produce echipamente pentru nataţie, a reziliat contractul de sponsorizare cu dublul campion olimpic rus, după ce acesta a participat la concertul de la Moscova, împreună cu alţi sportivi de top, pentru a-şi arăta sprijinul pentru invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin.

„În urma vizitei sale pe stadionul Luzhniki din Moscova în weekend, Speedo poate confirma că și-a încetat imediat sponsorizarea lui Evgeny Rylov”, a susținut compania prin intermediul unui comunicat de presă.

„Condamnăm războiul din Ucraina în cel mai puternic mod şi suntem alături de poporul ucrainean, de sportivii şi colegii care sunt afectaţi de acest conflict”, precizează comunicatul.

Rylo urma să primească o sumă de bani, însă aceasta va ajunge către Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, a cărei scop este să-i ajute pe ucrainieni să părăsească țara.

La concertul de vineri, sportivul a purtat inscripția Z în piept, care ar veni fie de la „Za pobedy”, care înseamnă victorie, fie de la „Zapad”, adică Vest. Litera apare și pe tancurile care invadează teritoriul ucrainean Yevgeny Rylo a câștigat Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai exact la probele de 100 si 200 de metri spate.

Federația Internațională a Înotului (FINA) a retras ordinul acordat lui Putin în 2014 și a anulat Campionatele Mondiale de înot pentru junior, ce urmau să aibă loc la Kazan. Rylov este și sergent la poliția din Lobnia, iar ofițerii cercetează contextual apariției sale la concert.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...