fbpx

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Data publicării:

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de 31 ani, care și-a pierdut piciorul în 2015. El a doborât recordul pentru „cea mai lungă distanță înotată sub apă cu o singură respirație” și totodată pentru „cea mai lungă distanță înotată sub apă cu o singură respirație cu aripioare”. Recordul acesta nu a mai fost doborât de nouă ani, când a fost câștigat de italienii Cesare Fumarola și Stefano Figini și de egipteanul Soliman Sayed.

Omar se antrenează încă de la vârsta de opt ani după ce s-a înscris la școala locală de înot, iar un an mai târziu a intrat în Clubul Canalul Suez și s-a antrenat timp de 12 ani pentru a deveni înotător sprinter profesionist. „Exersez ca să îmi măresc frecvența bătăilor membrelor și să obțin mușchi mai rigizi”, a declarat sportivul. „Scopul meu nu este însă niciodată să îmi măresc masa musculară”. „Mușchii mai mari îngreunează sprintul în apă, așa că mă antrenez pentru a menține ciclul de tăiere, pentru a-mi spori flexibilitatea, pentru a-mi îmbunătăți reflexele musculare și, bineînțeles, pentru a avea picioare mai puternice”, a mai adăugat Omar.

Omar Hegazy a intrat în Cartea Recordurilor după ce a realizat cel mai mare salt din apă utilizând labe de înot cu o singură lamă (monofin). Sportivul studiază igineria civilă și și-a propus să doboare un record mondial încă din 2015, conform Aleph News. El și-a pierdut piciorul în urma unui accident de motocicletă în care a fost călcat de un camion.

„Sursa mea de motivație la început a fost că nu mai am prea multe de pierdut”, a susținut înotătorul în declarația lui Guinness. „M-am apucat de înot doar pentru că eram foarte supărat. Am găsit o modalitate de a-mi elibera furia și frustrarea, dar a fost și locul în care m-am simțit cu adevărat liber și capabil.” Când nu se ocupă cu înotul, Omar este speaker motivațional și motivează pentru viețile persoanelor cu dizabilități.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...

Larisa Iordache, de la elevă la antrenoare

Larisa Iordache, fostă gimnastă, s-a hotărât să devină antrenoare....