fbpx

Ce trebuie să facă femeile din Siria pentru a supraviețui?

Data publicării:

Femeile văduve și copiii din Siria, mai exact din anumite tabere din nord-vest, se luptă cu depresia și abuzurile provocate de paznicii taberelor. Femeile sunt obligate să întrețină relații sexuale pentru a supraviețui, neavând posibilitatea să muncească pentru a-și întreține familiile.

ONG-ul Word Vision a luat interviuri de la aproximativ 419 persoane stabilite în 28 de tabere din nord-vestul Siriei. Lucrurile aflate de la femeile divorțate, văduve sau cele care nu cunosc informații despre soții lor care au dispărut sunt teribile.

Copiii sunt obligați să muncească de la vârste fragede, mai exact 11 ani, indiferent că sunt fete sau băieți. Pe lângă munca la care sunt supuși, aceștia sunt și abuzați fizic sau verbal, sau chiar obligați să se căsătorească de tineri.

Femeile și copiii se confruntă cu sentimentele de depresie, teamă, furie, anxietate, deznădejde, fiind zilnic martorii sau victimele abuzurilor. În plus, aceștia nu primesc îngrijirea medicală de care au nevoie, în cazul în care starea de sănătate nu este bună.

Femeile se află sub observație și nu au voie să părăsească taberele neînsoțite, ele nu își pot găsi locuri de muncă pentru a asigura un trai decent familiilor, motiv pentru care sunt nevoite să întrețină relații sexuale cu paznicii pentru a supraviețui.

Una dintre femeile intervievate a spus că suferă de dureri puternice de spate, dar nu are parte de tratament. În plus, o altă problemă cu care se confruntă este lipsa alimentelor – „Nu avem nici măcar pâine și apă”. Aceasta a mai spus și că cele mai expuse la abuzuri sunt fetele și femeile și din această cauză ea nu se deplasează neînsoțită de unul dintre vecinii săi. – „Nu este deloc sigur. Trebuie să-mi iau vecinul sau pe oricine cu mine doar ca să nu merg singură. Nici eu nu pot să-mi trimit copiii singuri, pentru că nu este sigur. Nu am pe nimeni.”.

Conform The Guardian, principalul autor al raportului despre situația din tabere, Alexandra Matei a oferit o declarație: „Vedem lumea, pe bună dreptate, exprimând solidaritate cu victimele conflictului din Ucraina și guverne care s-au angajat cu generozitate să facă tot ce este necesar pentru a răspunde nevoilor umanitare de acolo. Dar văduvele siriene și copiii lor merită același nivel de empatie, compasiune și angajament. Durerea lor, disperarea lor, nevoile lor nu sunt mai mici decât ale altor persoane care fug de conflict.”.

ONU a precizat că raportul va fi discutat în cadrul unei conferințe ce se va desfășura în luna mai, unde se vor discuta angajamentele Uniunii Europene pentru Siria, deoarece în ultimii ani finanțarea a scăzut considerabil.

ONG-urile consideră că lipsa serviciilor pentru rezidenți reprezintă „o criză șocantă în cadrul unei alte crize”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...