fbpx

Trupa Pink Floyd evidențiază sprijinul față de Ucraina printr-o melodie

Data publicării:

După o pauză de 28 de ani, trupa de muzică rock Pink Floyd a lansat o melodie în sprijinul Ucrainei, împreună cu un cântăreț ucrainean. Toate câștigurile de pe urma piesei vor fi donate către scopuri umanitare.

Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică rock, care a debutat în anul 1965. Aceasta s-a bucurat de un mare succes, având aproape 75 de milioane de albume vândute în SUA și peste 200 de milioane în restul lumii. În urma destrămării trupei, au existat numeroase zvonuri despre o reuniune, dar membrii au declarat că nu este luată în calcul posibilitatea.

Precum o mare parte a populației, și trupa rock a simțit nevoia să arate empatie și sprijin față de persoanele care suferă din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Astfel încât, chitaristul David Gilmour, baretistul Nick Mason, basistul Guy Pratt, dar și Nitin Sawhney care cântă la clape au decis să compună o piesă împreună cu un interpret ucrainean numit Hlivniuc Andrei Vladimir, membru al trupei Boombox. Scopul piesei este sprijinirea Ucrainei în vremuri nefavorabile.

Pe rețeaua de socializare, Instagram a circulat o filmare în care Hlivniuc cânta câteva versuri cu referire la invazia Rusiei – “un cântec ucrainean, scris în timpul Primului Război Mondial, și care a fost preluat de întreaga lume în semn de protest/ Într-o piață din Kiev cu o frumoasă biserică cu cupolă de aur și în liniștea unui oraș acum fără trafic sau zgomot de fundal, din cauza războiului”. Nora chitaristului este de naționalitate ucraineană, acesta fiind unul dintre motivele pentru care el a fost mișcat de versurile cântărețului. Vocea sa a fost introdusă în piesă cu ajutorul filmării respective.

Potrivit CNN, în prezent, despre vocalistul Hlivniuc Andrei Vladimir se știe că și-a abandonat trupa Boombox pentru a lupta alături de armata ucraineană împotriva rușilor. El se află în spital după ce a fost lovit de un fragment al unui obuz.

Pink Floyd a oferit o declarație în care își exprimă părerea despre război – “Și noi, la fel ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act groaznic asupra unei țări democratice, independente și pașnice, al cărei popor este ucis de una dintre cele mai mari puteri ale lumii. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze o țară democratică, independentă, precum Ucraina.”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive...

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Caravana Metropolis - cinema în Aer Liber ajunge pentru...

99% din biletele la UNTOLD au fost vândute

Biletele la festivalul UNTOLD au fost vândute în proporție...