fbpx

Elena Udrea a fost prinsă de autorități în Bulgaria

Data publicării:

Elena Udrea a părăsit țara chiar în ziua condamnării, cu gândul să ajungă în Grecia. Ea a fost dată în urmărire generală și a fost prinsă la Vama Kulata, Bulgaria. Udrea a ieșit din România pe la Vama Giurgiu.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, a declarat Poliția Română.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare joi, 7 aprilie 2022, după ce contestația deciziei a fost respinsă. Ea este acuzată de abuz în serviciu și luare de mită în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al dezvoltării va rămâne în arest în Bulgaria până săptămâna viitoare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au acuzat-o pe Elena Udrea de abuz în serviciu, mită și încercarea de folosire de documente false pentru a obține fonduri europene încă din 2015. A fost condamnată în 2018 dar nu a fost arestată atunci deoarece completurile de cinci judecători de la instanța supremă erau ilegale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

DUMITRU BUZATU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, în arest pentru 30 de zile

BUZATU DUMITRU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, arestat pentru...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Medicul care a spus că pentru 200 de lei mită nici nu intră în sala de operații a fost condamnat

Curtea Militară de Apel București l-a condamnat la 2...