fbpx

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, mesaj apreciativ la adresa proiectului „Curățăm România”

Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a apreciat inițiativa „Curățăm România” – „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” joi, 7 aprilie, în cadrul ședinței comune pentru lansarea activității.

Inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor vizează un mediu mai curat și reprezintă o încurajare pentru instituții și societate. În plus, scopul proiectului este și acordarea unei atenții sporite în privința curățeniei și protejării mediului înconjurător. De altfel, ministrul Lucian Bode a asigurat că MAI va sprijini campania, acesta amintind și de prezența personalului MAI în cadrul altor campanii ecologice care au fost organizate din proprie inițiativă sau de către alte autorități și organizații neguvernamentale, conform unui comunicat Agerpres.

„Această campanie trebuie să imprime comportamente și atitudini civice sănătoase. Deșeurile sufocă comunitățile și distrug vieți și ecosisteme. Un rol important îl are conștientizarea acestui pericol și realizarea de acțiuni de educare a comunităților în legătură cu acest fenomen. Sunteți reprezentanții Guvernului în teritoriu, cei care dați tonul acțiunilor și transpuneți în practică acțiunile guvernamentale. Împreună cu autoritățile publice locale duceți acest mesaj cât mai aproape de cetățeni! Implicarea dumneavoastră este valoroasă și va contribui în mod decisiv la succesul acestui proiect de ecologizare la nivel național”, le-a transmis prefecților, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în cadrul ședinței.

Cu ocazia ședinței, ministrul Lucian Bode a adus în discuție și problema asupra mediului înregistrată în ultima perioadă, respectiv incendiile provocate de către cei care dau foc resturilor vegetale și a declarat: „aceste arderi necontrolate sunt extrem de periculoase și pot avea consecințe extrem de grave”, conform sursei menționate anterior.

În anul 2021, la nivelul structurilor MAI, au fost sesizate 513 infracțiuni vizând operațiuni ilegale cu deșeuri. Au fost descoperite aproape 15.000 tone de deșeuri amestecate, peste 81.000 de litri de substanțe, precum și 147 kg mercur.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Portugalia și România sprijină aderarea Finlandei și a Suediei în NATO

António Costa și Nicolae Ciucă, premierul Portogulaliei și cel...

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima...

Președintele Germaniei va vizita România, la Palatul Cotroceni, pe 4 mai

Președintele Germaniei vizitează România cu scopul de a discuta...

AUR: ,,Cei care astăzi își bat joc de românii din diaspora, vor plăti la vot”

Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) face cunoscut faptul că partidele...