fbpx

Tratament pentru COVID-19, fabricat în România

Data publicării:

Cel mai mare producător local de medicamente Terapia Cluj, a anunţat că începând cu luna aprilie 2021 va începe în România, producţia de favipiravir, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID.
Terapia Cluj, a mai precizat că producția se va realiza în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală în condiţiile în care capacitatea fabricii din Cluj este contractată deja pentru primele şase luni din 2021.
FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia Cluj.
Pentru a produce local FluGuard, medicamentul care are ca substanţă activă favipiravir, Terapia trebuie să primească aprobare de la autorităţile locale.
Producătorul local va aduce în ţară în ianuarie şi o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea şi în tratarea infecţiei cu COVID, utilizat şi în SUA, cantitate ce va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienţi şi va fi donată unităţilor medicale care tratează pacienţi cu COVID-19.

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Două centre de vaccinare anti-COVID-19 deschise non-stop în București

De astăzi, bucureștenii se pot duce zi și noapte...

Dr. Streinu-Cercel propune testarea la fiecare scară de bloc

Medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, consideră că este necesară testarea...

Tratamentul care ar fi distrus COVID-19, blocat de FDA

Medicul pneumolog Flavia Groșan, afirmă că Agenția americană a...

Rusia lucrează la un program care va permite străinilor să se vaccineze cu Sputnik V, în Rusia

Pe contul oficial de Twitter Sputnik V, a apărut...