fbpx

Tratament pentru COVID-19, fabricat în România

Data publicării:

Cel mai mare producător local de medicamente Terapia Cluj, a anunţat că începând cu luna aprilie 2021 va începe în România, producţia de favipiravir, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID.
Terapia Cluj, a mai precizat că producția se va realiza în colaborare cu o altă companie farmaceutică locală în condiţiile în care capacitatea fabricii din Cluj este contractată deja pentru primele şase luni din 2021.
FluGuard (favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia Cluj.
Pentru a produce local FluGuard, medicamentul care are ca substanţă activă favipiravir, Terapia trebuie să primească aprobare de la autorităţile locale.
Producătorul local va aduce în ţară în ianuarie şi o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea şi în tratarea infecţiei cu COVID, utilizat şi în SUA, cantitate ce va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienţi şi va fi donată unităţilor medicale care tratează pacienţi cu COVID-19.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o...

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...