fbpx

Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete

Data publicării:

Sirenele de război s-au făcut auzite când, cel puțin trei rachete Katiușa au lovit Zona Verde din Bagdad într-un atac care țintea Ambasada SUA, relatează Reuters.
AFP notează că duminică seară, ambasada americană la Bagdad, a fost vizată de un atac care a avut loc cu puţin înainte de a se împlini un an de la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către Washington în capitala irakiană.
Potrivit agenţiei France Presse în estul Bagdadului, cel puţin cinci explozii, urmate de sunete ascuţite, au fost auzite de corespondenții agenţiei. La scurt timp, cerul a fost brăzdat de rachete roșii, indicând că sistemul de apărare antirachetă C-RAM al Ambasadei SUA din Irak a fost activat.
O sursă din cadrul serviciilor de securitate, a indicat că cel puţin trei rachete au aterizat în apropierea misiunii diplomatice americane din Zona Verde sub înaltă securitate, iar alte două au lovit cartiere rezidenţiale distincte.
Un comunicat al forţelor de securitate irakiene, arată că atacul a provocat pagube materiale, fără să se înregistreze victime. Ambasada SUA din Irak nu a fost atinsă.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...

Criza de lapte praf în Statele Unite ale Americii- Joe Biden apelează la armată

31 de tone de lapte praf au fost transportate...