fbpx

Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete

Data publicării:

Sirenele de război s-au făcut auzite când, cel puțin trei rachete Katiușa au lovit Zona Verde din Bagdad într-un atac care țintea Ambasada SUA, relatează Reuters.
AFP notează că duminică seară, ambasada americană la Bagdad, a fost vizată de un atac care a avut loc cu puţin înainte de a se împlini un an de la asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani de către Washington în capitala irakiană.
Potrivit agenţiei France Presse în estul Bagdadului, cel puţin cinci explozii, urmate de sunete ascuţite, au fost auzite de corespondenții agenţiei. La scurt timp, cerul a fost brăzdat de rachete roșii, indicând că sistemul de apărare antirachetă C-RAM al Ambasadei SUA din Irak a fost activat.
O sursă din cadrul serviciilor de securitate, a indicat că cel puţin trei rachete au aterizat în apropierea misiunii diplomatice americane din Zona Verde sub înaltă securitate, iar alte două au lovit cartiere rezidenţiale distincte.
Un comunicat al forţelor de securitate irakiene, arată că atacul a provocat pagube materiale, fără să se înregistreze victime. Ambasada SUA din Irak nu a fost atinsă.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...

Germania a prelungit lockdown-ul până pe 18 aprilie

Cancelarul Marcela Merkel, a anunțat că Germania prelungește lockdown-ul...

Italia din nou în lockdown

Noul lockdown vizează peste 40 de milioane de locuitori, din...

Bill Gates și masca de protecție

Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii...