fbpx

Transportul din Deltă va fi mult mai scump

Data publicării:

Dacă în prezent, persoanele care locuiesc în Delta Dunării sunt izolate, în perioada următoare lucrurile vor deveni mult mai dificile. Acest lucru se întâmplă din cauza companiei care se ocupă de transport între Tulcea și porturile Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe.

Compania susține că nu își mai permite să suporte cheltuielile pentru combustibil și învinovățește Ministerul Transporturilor deoarece nu le-a oferit bani pentru subvenționarea călătoriilor, lucru negat cu de oficiali.

Directorul Navrom Delta Tulcea, Nicolae Chichi a oferit declarații despre situația nefavorabilă în care se află atât compania, cât și locuitorii din Deltă – „Datoria Ministerului față de compania noastră este în jur de 4 milioane 700 de lei astăzi, plus datoriile față de legile speciale, adică vorbim de diferența pentru transportul pensionarilor, legile speciale, cei care călătoresc cu noi. Și acolo e o datorie, nu foarte mare. Am ajuns în această situație pentru că nu mai avem carburant”. Cu toate acestea, oficialii Ministerului de Transporturi nu sunt de acord cu cele spuse de director, aceștia considerând că nu sunt probleme ce au legătură cu ei – „În acest moment nu sunt probleme în ceea ce privește plățile pe care le facem în baza contractului. Sumele care sunt prevăzute în contract sunt achitate. Dar nu plătim sume care exced contractului. Ca atare, problema este a Navrom, care nu respectă contractul, Navrom fiind o companie privată”, a precizat purtătorul de cuvânt Ministerul Transporturilor, Alin Șerbănescu.

Locuitorii din Delta și-au făcut provizii, pregătindu-se pentru următoarea perioadă ce va fi mai costisitoare. În trecut, aceștia plăteau pe o cursă aproximativ 20 de lei, dar după scumpire, locuitorii pot plăti chiar și 80 de lei.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...

Prof. Răzvan Vișan: De ce ne așteaptă cea mai grea iarna din ultimii ani?

În primul rând, fie că vrem să recunoaștem, fie...

Mail Boxes Etc. (MBE) România este o franciză potrivită pentru un business internațional de succes

MBE România este franciza potrivită românilor care doresc un...

Grupul de IT Cegeka România este din nou în creștere

Grupul european de IT Cegeka continuă să crească de...