fbpx

Toate Centurile la primării!

Data publicării:

Conform unui material publicat de o agenție de presă, proiectele de centuri rutiere vor fi transferate către primăriile din țară dacă au documentațiile tehnico-economice avizate la Compania de Drumuri. „Cei care resimt cel mai mult nevoia sunt municipalitățile. Ele sunt cele mai interesate. Chiar dacă nu au resursele financiare necesare, noi le asigurăm atât fondurile europene, cat și partea de cofinanțare de la buget, a spus premierul Ludovic Orban. Am adoptat o OUG prin care am hotărât să transferăm către primării proiectele de construcție a centurilor, iar pentru toate proiectele unde există documentații tehnico-economice aprobate la nivelul CNAIR, aceste documentație vor fi predate către autoritățile locale. Vor beneficia de finanțare europeană prin POIM pentru centurile ocolitoare, iar partea de cofinanțare va fi asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor”, a spus primul ministru la Oradea, la semnarea contractului pentru un tronson din autostrada Transilvania.
Acesta a indicat ca proiecte care vor beneficia de această măsură centura Aleșd de pe DN1 și centura Beiuș (Beiuș-Ștei-Vașcău) de pe DN76. „Decizia de a transfera managementul proiectelor centurilor către anumite municipii ține cont de câteva considerente: frontul de lucru foarte mare pentru marile proiecte de infrastructură pe care trebuie să le gestioneze CNAIR, va fi foarte dificil să se ocupe de proiecte mici. Cei care resimt cel mai mult nevoia, cum e centura Aleșd, sunt municipalitățile. Ele sunt cele mai interesate. Chiar dacă nu au resursele financiare necesare, noi le asigurăm atat fondurile europene, cat si partea de cofinanțare de la buget”, a spus Orban.
Guvernul a aprobat joi, la propunerea Ministerului Fondurilor Europene, o ordonanță de urgență care permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară de interes național de la autoritățile centrale la nivelul autorităților locale.

Articolul precedentPedofil arestat în Giurgiu!
Articolul următorChirie zero la mall-uri!

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Nicușor Dan, despre „cel mai mare proiect” pentru Capitală

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că metroul metropolitan va...

Restructurări în compania aeriană Tarom, 700 de angajați puși pe liber

Compania aeriană TAROM începe restructurarea în termen de două săptămâni. Aceasta va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Înmatriculările noi de vehicule, în scădere față de 2019

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 33,6% în trimestrul II al acestui an, față de trimestrul II din 2019.