fbpx

Toate Centurile la primării!

Data publicării:

Conform unui material publicat de o agenție de presă, proiectele de centuri rutiere vor fi transferate către primăriile din țară dacă au documentațiile tehnico-economice avizate la Compania de Drumuri. „Cei care resimt cel mai mult nevoia sunt municipalitățile. Ele sunt cele mai interesate. Chiar dacă nu au resursele financiare necesare, noi le asigurăm atât fondurile europene, cat și partea de cofinanțare de la buget, a spus premierul Ludovic Orban. Am adoptat o OUG prin care am hotărât să transferăm către primării proiectele de construcție a centurilor, iar pentru toate proiectele unde există documentații tehnico-economice aprobate la nivelul CNAIR, aceste documentație vor fi predate către autoritățile locale. Vor beneficia de finanțare europeană prin POIM pentru centurile ocolitoare, iar partea de cofinanțare va fi asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor”, a spus primul ministru la Oradea, la semnarea contractului pentru un tronson din autostrada Transilvania.
Acesta a indicat ca proiecte care vor beneficia de această măsură centura Aleșd de pe DN1 și centura Beiuș (Beiuș-Ștei-Vașcău) de pe DN76. „Decizia de a transfera managementul proiectelor centurilor către anumite municipii ține cont de câteva considerente: frontul de lucru foarte mare pentru marile proiecte de infrastructură pe care trebuie să le gestioneze CNAIR, va fi foarte dificil să se ocupe de proiecte mici. Cei care resimt cel mai mult nevoia, cum e centura Aleșd, sunt municipalitățile. Ele sunt cele mai interesate. Chiar dacă nu au resursele financiare necesare, noi le asigurăm atat fondurile europene, cat si partea de cofinanțare de la buget”, a spus Orban.
Guvernul a aprobat joi, la propunerea Ministerului Fondurilor Europene, o ordonanță de urgență care permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară de interes național de la autoritățile centrale la nivelul autorităților locale.

Articolul precedentPedofil arestat în Giurgiu!
Articolul următorChirie zero la mall-uri!

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase temporar din circulație

Peste 80 de vehicule ale STB au fost retrase...

Primul aeroport independent energetic din România

În cadrul conferinței Smart Airport Cities organizată la Ghimbav,...

Achiziționarea trenurilor pe hidrogen a fost aprobată de Ministerul Transporturilor

În cadrul unui proiect de testare a trenurilor ecologice,...

100 de tramvaie noi vor fi introduse în București

O sută de tramvaie cu podea total coborâtă vor...