fbpx

Rusia interzice Facebook și Instagram după ce declară că Meta este „o organizație extremistă”

Data publicării:

FSB-ul, serviciile secrete rusești, au solicitat luni interzicerea rețelelor de socializare Facebook și Instagram, după ce au afirmat că este o „organizație extremistă” și că desfășoară activități „îndreptate împotriva Rusiei și a forțelor sale armate”. Whatsapp, aplicație deținută tot de Meta, nu este vizată.

„Activităţile Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei şi a forţelor sale armate. Cerem interzicerea sa şi obligaţia de a aplica această măsură imediat”, a susținut la audiere un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski, conform agenţiei Interfax.

Twitter este și el interzis pe teritoriul rusesc, dar poate fi accesat prin intermediul unei rețele virtuale private (VPN), alături de Facebook și Instagram. De asemenea, se consideră că reclamele cumpărate pe aceste rețele de socializare finanțează extremismul.

Agenția de presă rusească TASS  a susținut faptul că organizația META și-a modificat regulamentul, astfel interzicând instigările la violență împotriva rușilor. În plus,  serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a luat în vizor Google și Youtube pentru închidere, după ce au acuzat aceste servicii de „activități teroriste”.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Pentru prima dată de la începutul războiului, Putin pleacă din Rusia

Războiul ruso-ucrainean a izbucnit la data de 24 februarie,...

Curtea Supremă din SUA a stârnit numeroase reacții în urma deciziei de a interzice avortul

Atât liderii internaționali, cât și oamenii obișnuiți au avut...

O copie rară a primului volum din seria „Harry Potter” va fi scoasă la vânzare

Cartea  "Harry Potter and the Philosopher's Stone" va fi...