fbpx

Robochat Maria, primul consilier vocațional digital

Data publicării:

Primul consilier vocațional digital a apărut și se numește Robochat Maria. Proiectul a fost finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Consilerul vocaţional Maria digital – Maria este lansat în cadrul celei de-a şasea ediţii a proiectului Ghidul Meseriilor Viitorului, conceput de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi finanţat de Primăria Sectorului 3.

Începând cu primul modul al anului şcolar 2023 – 2024, Maria îşi va începe activitatea și va ajuta elevii de liceu și gimnaziu să-și aleagă o carieră, să reuşească să activeze în domeniul în care s-au pregătit profesional.

Maria va fi disponibilă la orice oră, va interacționa cu elevii 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Acest instrument va completa sprijinul primit din partea consilierilor şcolari şi vocaţionali existenţi deja în şcoli, a cadrelor didactice şi a părinţilor deopotrivă.

Prin INACO( Inițiativa pentru Competivitate), Maria încearcă să înţeleagă mai bine aşteptările oamenilor cu privire la generaţiile tinere şi Meseriile Viitorului.

De asemenea, echipa INACO actualizează Ghidul Meseriilor Viitorului (GMV) – ediţia a VI-a, într-un format cât mai accesibil, practic şi atractiv, non-formal, dedicat elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, care explică felul în care revoluţiile industriale creează impact pe piaţa muncii şi în viaţa oamenilor.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Din septembrie, interacțiunea cu persoanele juridice se va desfășura exclusiv online

Direcţia Generală Impozite şi Taxe Locale Sector 3 continuă...

500.000 euro au fost alocați pentru aplicația L!NK de către MOCAPP

MOCAPP a alocat 500.000 de euro pentru aplicația L!NK...

Decizie luată de Parlamentul European în legătură cu dispozitivele mobile

Comisia Europeană a venit cu o propunere care a...