fbpx

Expoziția de artă Obsessive Memories va avea loc în perioada 2-28 august

Data publicării:

Elite Art Gallery invită publicul la expoziţia intitulată Obsessive Memories, semnată de Liana Corb şi Mateo Sabatino, doi dintre câştigătorii concursului de artă Fresh, în perioada 2-28 august, începând cu orele 18:00, din Piața Națiunilor Unite 3-5, B2, București. Curatori vor fi Mihai Milea și Ailin Menabil, coordonator va fi Ana Negoiță. 

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii din cadrul Universităţii Bucureşti, având ca scop promovarea artiştilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale.

Liana Corb este absolventă a programului de Master, secţia Sculptură, în cadrul Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din Oradea (2018) artista se remarcă prin numeroase expoziţii pe teritoriul României dar şi în străinătate, precum Italia şi Slovacia.

Mateo Sabatino, absolvent al Facultăţii de Arte Vizuale şi Design din Iaşi, secţia Artă Murală, îmbină pasiunea pentru muzică cu cea pentru pictură printr-o serie de proiecte murale complexe în Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Cluj, Piteşti şi Bacău.

 „Picturile Lianei Corb trimit la stilistici neoexpresioniste, acestea ilustrează portrete şi imagini colective reprezentate în scene uzuale, cotidiene, sub forma unor amintiri re-derulate, ca prin vis”, spun Mihai Milea și Ailin Menabil.

De asemenea, ,,Mateo Sabatino creează o opoziţie la fluenţa picturilor Lianei Corb şi oferă un cadru deschis, un portret studiat, prin două lucrări care prezintă imagini disruptive”, mai adaugă aceștia.

Concursul de artă #FRESH se află la a șasea ediție și fixează în domeniul artelor vizuale o căutare neobosită de tinere talente şi inedit. 

Încă din 2017, concursul a reuşit să identifice şi să promoveze de-a lungul anilor artişti aflaţi la început de drum, astfel au fost desemnaţi patru câştigători care au îmbogăţit calendarul expoziţional cu două evenimente.

Anul acesta, juriul va fi format din masteranzii CESI, specializaţi în Teoria şi practica imaginii.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Ziua Națională Brâncuși la Muzeul de Artă din Târgu Jiu

Asociația culturală Tătărescu și Organizația Femeilor Antreprenor - OFA...

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”

A apărut volumul „Albert Einstein și dorul firesc de...

„Generozitatea prin muzică”, o ediţie cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii

În această toamnă, Festivalul Internaţional "George Enescu" - ediţia...

,, Cișmigiu sub lupă”, eveniment dedicat cunoașterii naturii

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" organizează miercuri,...