fbpx

Renault își suspendă activitatea în Rusia

Data publicării:

Producătorul francez de mașini își oprește activitatea pe teritoriul rusesc în urma unor critici aduse la adresa reluării producției în Moscova. Renault caută să colaboreze cu producătorul de automobile rus Avtovaz, în funcție de opțiunile disponibile.

Decizia a fost luată după ce ministrul de externe din Ucraina Dmytro Kuleba a solicitat boicotarea grupului francez la nivel mondial. „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a postat ministrul pe Twitter.

„Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi. În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a afirmat compania, prin intermediul unui comunicat.

Alte câteva grupuri producătoare de mașini care și-au suspendat activitatea în Rusia sunt Mercedes-Benz, BMW, Volvo, MAN, Ford, Suzuki, Honda și Mazda.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...