fbpx

Renault își suspendă activitatea în Rusia

Data publicării:

Producătorul francez de mașini își oprește activitatea pe teritoriul rusesc în urma unor critici aduse la adresa reluării producției în Moscova. Renault caută să colaboreze cu producătorul de automobile rus Avtovaz, în funcție de opțiunile disponibile.

Decizia a fost luată după ce ministrul de externe din Ucraina Dmytro Kuleba a solicitat boicotarea grupului francez la nivel mondial. „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a postat ministrul pe Twitter.

„Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi. În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a afirmat compania, prin intermediul unui comunicat.

Alte câteva grupuri producătoare de mașini care și-au suspendat activitatea în Rusia sunt Mercedes-Benz, BMW, Volvo, MAN, Ford, Suzuki, Honda și Mazda.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...