fbpx

PSG-Basaksehir

Data publicării:

Arbitrul roman Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism. Conform ziariștilor el ar fi folosit o expresie nepotrivită când s-a referit la un membru al staff-ului care trebuia sancționat. El l-a poreclit ” cel negru” pe jucătorul turc Webo.

        După eliminarea jucătorului turc, jucătorii au cerut explicații și au părăsit terenul.

        La indicația lui, centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roșu unui membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir. Este vorba de Pierre Webo, un fost atacant camerunez care și-a încheiat cariera în Turcia. Dacă echipa din Istanbul refuză să revină pe teren, poate pierde meciul la masa verde.

        Fostul jucător al lui Chelsea, Demba Ba, este cel care a sesizat că remarca arbitrului român poate avea un caracter rasist și le-a semnalat coechipierilor acest lucru. 

        Turcii nu vor să revină pe teren decât dacă Colțescu nu va mai fi pe teren.

Ministrul român al sportului Ionuț Stroe condamnă afirmațiile  ‘’rasiste’’ făcute de cel de-al 4-lea arbitru la meciul dintre PSG și Basaksehir, care au condus la întreruperea jocului din Champions League al celor două echipe, disputat marți seara. Acesta a declarat pentru canalul Digi tv : ‘’ Condamn cu fermitate toate afirmațiile care pot fi interpretate ca fiind rasiste, xenofobe sau discriminatorii’’.

’’ Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit care nu ne reprezintă ’’, a adăugat el.

        ’’ Este o pată imensă asupra României și a arbitrajului românesc, un incident de o gravitate maximă’’, a declarat Csaba Asztalos, președintele Consiliului național anti-discriminare român.

        De partea sa, Federația Română de Fotbal, arată  într-un comunicat de presă că ’’ desolidarizează cu tărie toate acțiunile sau declarațiile cu conotație rasistă sau xenofobă. Așteptăm raportul de la UEFA pentru a ști cu exactitate ce s-a întâmplat și a putea să acționăm în consecință.’’, a afirmat FRF. Comentariile arbitrului, de asemenea, au provocat critici dure din partea Consiliului Național anti-discriminare (CNCD). ‘‘ Sunt afirmații rasiste, fără nicio îndoială. Acest arbitru ignoră valorile și regulile ale FRF, UEFA și FIFA”, a declarat președintele său, Csaba Asztalos.

        UEFA a anunțat că meciul va fi reluat, din minutul 15, miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri.

Categorii:
Articolul precedent
Articolul următor

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Marcel Ciolacu, alături de sportivii români

Marcel Ciolacu a fost alături de sportivii români pe...

Peste 800 de sportivi s-au înscris la Maratonul Nisipului

Maratonul Nisipului se va desfășura sâmbătă, 21 mai, pe...

Un înotător egiptean cu piciorul amputat intră în cartea recordurilor

Omar Hagezy este un înotător egiptean în vârstă de...

Intrare liberă la meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona

Meciul de fotbal dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona...