fbpx

Proiectul de lege inițiat de PSD-ALDE-UDMR, ar putea fi atacat la CCR

Data publicării:

Liberalii au reacționat extrem de rapid față de proiectul de lege privind alegerile, proiect propuse de alianța de mai sus. O reacție demnă de cauze mai bune (de ambele părți).
Premierul Ludovic Orban, a declarat marți , 28 iulie, că liberalii au în analiză atacarea proiectului de lege privind stabilirea datei alegerilor parlamentare inițiat de PSD-ALDE-UDMR, la CCR.
Indignat de acest proiect, premierul Ludovic Orban a declarat: „Nu-mi aduc aminte ca, în 30 de ani, Parlamentul să stabilească data alegerilor. Adică, parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcţie, interesul lor e să rămână cât mai mult în funcţie. Cum să laşi parlamentarii care au interes să-şi prelungească mandatul cât mai mult să stabilească data alegerilor? Mie mi se pare…dar, sigur, această decizie a Parlamentului este rezultatul deciziei Curţii Constituţionale, care Curtea Constituţională a zis că poate să stabilească data alegerilor şi Parlamentul şi Guvernul, dar pronunţarea a fost legată de alegerile locale. Acum, pe alegerile parlamentare e o situaţie un pic diferită, pentru că, repet, dacă Parlamentul stabileşte data alegerilor, Parlamentul e format din parlamentari care sunt în mandat, care au interesul să-şi prelungească mandatul şi care o să prelungească cât mai mult mandatul lor. După părerea mea, se află într-un vădit conflict de interese. Analizăm, să vedem, trebuie văzută motivaţia CCR pe decizia care permite şi Parlamentului să stabilească data alegerilor pentru locale, să vedem dacă poate aplicată şi la parlamentare. Analizăm cu constituţionaliştii noştri temeiul de atacare la Curte”
Proiectul de lege PSD-ALDE-UDMR, a fost votat luni, 27 iulie de Plenul Senatului cu 89 de voturi ” pentru”, 39 „împotrivă” și o abținere, iar la Camera Deputaților, acesta a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” sși 61 de abțineri.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Portugalia și România sprijină aderarea Finlandei și a Suediei în NATO

António Costa și Nicolae Ciucă, premierul Portogulaliei și cel...

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima...

Președintele Germaniei va vizita România, la Palatul Cotroceni, pe 4 mai

Președintele Germaniei vizitează România cu scopul de a discuta...

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, mesaj apreciativ la adresa proiectului „Curățăm România”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a apreciat inițiativa „Curățăm...