fbpx

Proiectul PSD-ALDE-UDMR, adoptat în timp record de Parlament

Data publicării:

Proiectul PSD-ALDE-UDMR prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare, și nu Guvernul, cum este în prezent, a fost adoptat în regim de urgență.
Proiectul inițiat de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Cseke Attila, a fost votat luni, 27 iulie, de Plenul Senatului cu 89 de voturi „pentru”, 39 „împotrivă” și o abținere.
De asemenea, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu 180 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” și 61 de abțineri, dupa ce a fost prezentat în Biroul Permanent vineri.
Propunerea legislativă vizează unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, astfel încât data alegerilor să poată fi stabilită între 6 decembrie 2020 și 15 martie 2021, lăsând Guvernului o „marjă largă de apreciere”.

Daniel Fenechiu

Liderul grupului senatorial PNL Daniel Fenechiu, a declarat, în cadrul dezbaterilor, că liberalii vor vota împotriva acestui proiect: „Nu vă pasă de români, nu vă pasă de practica constituțională, nu faceți altceva decât un exercițiu de forță. PNL nu va intra în jocul acesta și va vota împotriva acestui proiect de lege.
Senatorul USR Florina Presadă a precizat că nu este nevoie de această lege, considerând-o influența unui rezultat electoral din partea lui Ciolacu, Tăriceanu și Cseke.
În replică, senatorul UDMR Cseke Attila, inițiator, a susținut că proiectul de act normativ este necesar pentru a se evita posibilitatea de suprapunere a procesului electoral pentru parlamentare cu cel al alegerilor locale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...