fbpx

Proiectul PSD-ALDE-UDMR, adoptat în timp record de Parlament

Data publicării:

Proiectul PSD-ALDE-UDMR prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare, și nu Guvernul, cum este în prezent, a fost adoptat în regim de urgență.
Proiectul inițiat de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Cseke Attila, a fost votat luni, 27 iulie, de Plenul Senatului cu 89 de voturi „pentru”, 39 „împotrivă” și o abținere.
De asemenea, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu 180 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” și 61 de abțineri, dupa ce a fost prezentat în Biroul Permanent vineri.
Propunerea legislativă vizează unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, astfel încât data alegerilor să poată fi stabilită între 6 decembrie 2020 și 15 martie 2021, lăsând Guvernului o „marjă largă de apreciere”.

Daniel Fenechiu

Liderul grupului senatorial PNL Daniel Fenechiu, a declarat, în cadrul dezbaterilor, că liberalii vor vota împotriva acestui proiect: „Nu vă pasă de români, nu vă pasă de practica constituțională, nu faceți altceva decât un exercițiu de forță. PNL nu va intra în jocul acesta și va vota împotriva acestui proiect de lege.
Senatorul USR Florina Presadă a precizat că nu este nevoie de această lege, considerând-o influența unui rezultat electoral din partea lui Ciolacu, Tăriceanu și Cseke.
În replică, senatorul UDMR Cseke Attila, inițiator, a susținut că proiectul de act normativ este necesar pentru a se evita posibilitatea de suprapunere a procesului electoral pentru parlamentare cu cel al alegerilor locale.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Portugalia și România sprijină aderarea Finlandei și a Suediei în NATO

António Costa și Nicolae Ciucă, premierul Portogulaliei și cel...

Moment important în monarhia britanică marcat de Prințul Charles

Prințul Charles al Marii Britanii a deschis pentru prima...

Președintele Germaniei va vizita România, la Palatul Cotroceni, pe 4 mai

Președintele Germaniei vizitează România cu scopul de a discuta...

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, mesaj apreciativ la adresa proiectului „Curățăm România”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a apreciat inițiativa „Curățăm...