fbpx

Proiect de lege anti-LGBT în România

Data publicării:

Un proiect de lege ani-LGBT a fost depus de 7 parlamentari UDMR și aprobat de Senatul României. Parlamentarii care au inițiat proiectul spun că e o modalitate de a evita pierderea valorilor tradiționale care sunt puse în pericol.

Parlamentarii Zakarias Zoltan, Kulcsar-Terza Jozsef, Benedek Zacharie, Seres Denes, Konczei Csaba, Biro Rozalia-Ibolya, Gal Karol sunt cei care au inițiat proiectul. Aceștia împărtășesc concepții comune cu privire la comunitățile LGBT. În plus, ei consideră că până la vârsta de 18 ani, un copil își descoperă identitatea, dar în schimb sexul este stabilit la naștere de medic, fiind feminin sau masculin. Proiectul de lege va modifica Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Conținutul proiectului suna în felul următor – “Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.”.

În perioada următoare, proiectul va ajunge în Camera Deputaților unde parlamentarii vor decide dacă îl aprobă sau nu, iar ulterior președintele Klaus Iohannis va decide dacă va promulga legea.

Ungaria a aprobat legea anti-LGBT în iunie 2021, astfel încât a interzis reprezentarea sau promovarea schimbării de sex sau a homosexualității.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Soluții noi propuse de OFA UGIR pentru evoluția educației din România

Într-o societate în care tema educației este abordată frecvent,...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...