fbpx

Proiect de lege anti-LGBT în România

Data publicării:

Un proiect de lege ani-LGBT a fost depus de 7 parlamentari UDMR și aprobat de Senatul României. Parlamentarii care au inițiat proiectul spun că e o modalitate de a evita pierderea valorilor tradiționale care sunt puse în pericol.

Parlamentarii Zakarias Zoltan, Kulcsar-Terza Jozsef, Benedek Zacharie, Seres Denes, Konczei Csaba, Biro Rozalia-Ibolya, Gal Karol sunt cei care au inițiat proiectul. Aceștia împărtășesc concepții comune cu privire la comunitățile LGBT. În plus, ei consideră că până la vârsta de 18 ani, un copil își descoperă identitatea, dar în schimb sexul este stabilit la naștere de medic, fiind feminin sau masculin. Proiectul de lege va modifica Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Conținutul proiectului suna în felul următor – “Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.”.

În perioada următoare, proiectul va ajunge în Camera Deputaților unde parlamentarii vor decide dacă îl aprobă sau nu, iar ulterior președintele Klaus Iohannis va decide dacă va promulga legea.

Ungaria a aprobat legea anti-LGBT în iunie 2021, astfel încât a interzis reprezentarea sau promovarea schimbării de sex sau a homosexualității.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...

Mobilier urban nou, pentru spaţiile publice din Bucureşti

Licitaţia deschisă pentru furnizarea de mobilier urban, s-a finalizat....