fbpx

Președintele Germaniei va vizita România, la Palatul Cotroceni, pe 4 mai

Data publicării:

Președintele Germaniei vizitează România cu scopul de a discuta despre evoluția securității regionale, europene și euroatlantice, generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Împlinirea a 30 de ani de la semnarea Tratatului dintre România și Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, aduce vizita președintelui Frank-Walter Steinmeier în România, conform Administrației Prezidențiale, informează Agerpres.

Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și președintele german se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relațiilor dintre România și Germania, acestea având caracter strategic care sunt definite de un dialog politico-diplomatic foarte activ.

Cei doi președinți vor aborda și consolidarea cooperării economice dintre cele două state, în contextul în care Germania este primul partener comercial al României. O atenție sporită va fi oferită și evoluției securității regionale, europene și euroatlantice, generate de conflictul Rusiei împotriva Ucrainei, conform sursei menționate anterior.

Discuțiile celor doi vor cuprinde și aspecte legate de sprijinul activ al statelor din vecinătatea Uniunii Europene, inclusiv Republica Moldova, Georgia și statele din Balcanii de Vest.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Discuţii consultative, la Palatul Victoria, în contextul noilor măsuri fiscal-bugetare

La Palatul Victoria, au avut loc astăzi consultări între...

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de...

Monitorizarea în cadrul MCV pentru România şi Bulgaria, s-a încheiat

Comisia Europeană a anunţat că a încheiat monitorizarea în...