fbpx

Numere verzi pentru mașinile electrice și cele cu hidrogen

Data publicării:

Mașinile cu zero emisii vor primi numere verzi, conform Ministerului Mediului.

Mașinile pur electrice sau cele cu pilă de combustie cu hidrogen vor avea numere de înmatriculare, litere și cifre verzi, conform Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor şi Infrastructuri.

Mașinile prietenoase cu mediul vor putea fi identificate mai ușor prin aceste plăcuțe verzi și vor putea beneficia de parcare gratuită, reduceri de taxe sau intrare gratuită în zonele cu acces restricționat.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna declară că ,, numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”.

Mașinile, deja înmatriculate, care respectă condițiile de acordare a numerelor verzi, vor putea fi schimbate, la cerere după ce întră în vigoare prevederile actului normativ.

Aceste noi măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Viitorul producției agroalimentare va fi discutat pe 24 aprilie la Iași

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat cu...

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...