fbpx

Precaut sau prost în fața bolii

Data publicării:

Klaus Iohannis a ieșit la atac în încercarea de a convinge parlamentarii și populația că se impune prelungirea stării de alertă.
„Am văzut că sunt unii politicieni care fug după voturi și spun să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă ei altele decât cele comunicate zilnic, virusul este între noi. În fața unei boli ești precaut sau ești prost.” a spus președintele.
Cifrele nu îl ajută, întrucât scăderea numărului de cazuri este evidentă atât în România cât și în restul lumii, iar marea majoritate a țărilor, unele dintre acestea grav afectate, au renunțat total la restricții.
Pentru Iohannis, Guvernul trebuie să aibă instrumentele necesare pentru a interveni. „Este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot trimite ordine care să vină în sprijinul medicilor. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm, a continuat acesta. Trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari,(..) nu putem să ne târguim. Vedeți că sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, atunci vom avea o nouă fază de relaxare peste două săptămâni”.
Măsurile economice lipsesc
Până la acest moment, Guvernul nu a venit cu nici un pachet de mărusi de relansare. Mai mult, de astăzi, Ministerul Muncii nu mai prezintă pe site situația contractelor de muncă încetate, așa cum a făcut până acum și doar situația contractelor de muncă suspendate.
La ultima comunicare, în 28 mai, erau 429.585 de contracte de muncă încetate definitiv.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

USR atacă la CCR legea bugetului de stat pentru 2022 / Actul normativ a fost adoptat fără ca legea plafoanelor să fie adoptată

USR va ataca la Curtea Constituțională  proiectul bugetului de stat...

„Legile interne au prioritate în faţa legilor UE”. Decizia polonezilor aruncă Europa în aer. ”E un atac nuclear”

Decizia Curţii Constituţionale din Polonia, potrivit căreia legile autohtone...