fbpx

Pe aripile vântului…

Data publicării:

Nu puțini dintre noi ne-am delectat în copilărie cu aventurile lui Rhett și Scarlet printre grozăviile războiului civil din Statele Unite ale secolului XIX. Nu era la îndemâna oricui să dețină romanul scris de Margaret Mitchell, cu toate astea mulți l-au citit. La fel de apreciat a fost și este și filmul omonim, film care a câștigat opt premii Oscar în anul 1940!
Iată încă că, în lumina recentelor evenimente, filmul nu mai este considerat demn de a fi privit, cel puțin în SUA, fiind considerat ca o creație care glorifică sudul secesionist și sclavia. În urma unui atatc virulent din partea lui John Ridley, regizorul filmului „12 ani de sclavie”, atac publicat în Los Angeles Times, HBO Max a decis scoaterea filmului „Pe aripile vântului” din oferta sa de filme, pe considerentul că el contravine normelor de etică ale postului!
Purtătorul de cuvînt al HBO a declarat că „Faptele ilustrate contravin valorilor WarnerMedia, astfel că dacă vom decide repunerea filmului în programul HBO Max, o vom face în cadrul unei discuții despre contextul istoric și denunțând acele ilustrări; vom păstra însă versiunea originală, pentru că altfel am pretinde că acele timpuri nu au existat”.
În altă ordine de idei, studioul Paramount a anunțat anularea serialului „Cops”, după 32 de sezoane, iar , tot de la HBO Max veste, serialul de animație „Looney Tunes”, în versiune nouă, va prezenta caracterele Elmer Fudd și Yosemite Sam fără a fi înarmați.

Categorii:
Articolul precedentNe-a părăsit o stea!
Articolul următorPrecaut sau prost în fața bolii

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Festivalul Minorităților, organizat în parcul Obor, sectorul 2

Primăria Sectorului 2 va organiza Festivalul Minorităților, în parcul...

Câștigătorii premiilor Pulitzer 2022

În cadrul ediției de decernare a premiilor Pulitzer din...

Untold deschide înscrierile pentru voluntari

Untold Cluj Napoca este în căutare de aproximativ 2000...