fbpx

Pfizer anunță faza a doua de testare a unui vaccin anti SARS-CoV-2

Data publicării:

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat, împreună cu BioNTech, demararea pe plan global (fără China) a fazei a doua (din 3) de evaluare a siguranței și eficacității clinice a componenetei principale (mRNA) a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.
Astăzi începem o fază de testare globală, care va include 30.000 de participanți. Am ales vectorul BNT 162b2 pentru testare în urma evaluării foarte atente a datelor colecatate în fazele anterioare. Această decizie reflectă dorința noastră de a realiza un vaccin ușor de asimilat de către organismul uman, cu eficacitate foarte mare și de a-l aduce pe piață cât mai repede. În tot acest timp evaluăm și alți candidați ca potențiali vectori, pentru a realiza o gamă mărită a acestui vaccin”, a declarat Ugur Sahin, director executiv și co-fondator la BioNTech.

În timpul studiilor clinice și pre-clinice a celor patru candidați din gama BNT 162 RNA au ieșit în evidență vectorii BNT 162b1 și BNT 162b2, cu bun răspuns din punct de vedere a siguranței și imunizării. 162b s-a demonstrat a avea cel mai bun profil, în urma unui studiu efectuat pe 120 de pacienți, reacțiile inițiale ale organismului subiecților (febră, oboseală, moleșeală) durând maximum 2 zile, neprezentând efecte adverse serioase. La adulții în vârstă (65-85 de ani) au fost administrate două doze de 30 µg, fiecare la interval de 3 săptămâni. Dozele au declanșat realizarea de anticorpi în cantitate mai mare decât în eșantioanele prelevate de la pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
În urma zvonurilor că Pfizer ar ieși deja în octombrie cu vaccinul, s-a înregistrat o creștere la bursele asiatice, dar, după cum se vede din materialul prezentat mai sus, este drum lung până la lansarea pe piață.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...

ParkinsOn Dance, dans-terapie

ParkinsOn Dance, un proiect foarte sensibil, pornit din dorinţa...

131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii...

Campanie de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării: „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie de informare și conștientizare...