fbpx

Pfizer anunță faza a doua de testare a unui vaccin anti SARS-CoV-2

Data publicării:

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat, împreună cu BioNTech, demararea pe plan global (fără China) a fazei a doua (din 3) de evaluare a siguranței și eficacității clinice a componenetei principale (mRNA) a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.
Astăzi începem o fază de testare globală, care va include 30.000 de participanți. Am ales vectorul BNT 162b2 pentru testare în urma evaluării foarte atente a datelor colecatate în fazele anterioare. Această decizie reflectă dorința noastră de a realiza un vaccin ușor de asimilat de către organismul uman, cu eficacitate foarte mare și de a-l aduce pe piață cât mai repede. În tot acest timp evaluăm și alți candidați ca potențiali vectori, pentru a realiza o gamă mărită a acestui vaccin”, a declarat Ugur Sahin, director executiv și co-fondator la BioNTech.

În timpul studiilor clinice și pre-clinice a celor patru candidați din gama BNT 162 RNA au ieșit în evidență vectorii BNT 162b1 și BNT 162b2, cu bun răspuns din punct de vedere a siguranței și imunizării. 162b s-a demonstrat a avea cel mai bun profil, în urma unui studiu efectuat pe 120 de pacienți, reacțiile inițiale ale organismului subiecților (febră, oboseală, moleșeală) durând maximum 2 zile, neprezentând efecte adverse serioase. La adulții în vârstă (65-85 de ani) au fost administrate două doze de 30 µg, fiecare la interval de 3 săptămâni. Dozele au declanșat realizarea de anticorpi în cantitate mai mare decât în eșantioanele prelevate de la pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
În urma zvonurilor că Pfizer ar ieși deja în octombrie cu vaccinul, s-a înregistrat o creștere la bursele asiatice, dar, după cum se vede din materialul prezentat mai sus, este drum lung până la lansarea pe piață.

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o...

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...