Zâzanie între Direcțiile de Sănătate Publică și Poliție din cauza procedurii de „recuperare” a pacienților COVID care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ.
DSP-urile ar vrea ca Poliția să îi ridice pe aceștia de acasă, iar fiecare DSP are, practic, mână liberă să emită o adresă către Poliția din județul respectiv. Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul pentru Situații de Urgență au bătut palma asupra unui „flux de lucru” în acest sens la nivel național, dar fiecare DSP va emite o adresă către Poliție. De cealaltă parte, sindicatele din Poliție sunt extrem de nemulțumite și acuză faptul că nu pot ridica de acasă, fără echipamente de protecție, pacienți contagioși pe care „să îi pună pe bancheta din spate” a mașinilor de Poliție.
Noua lege a carantinei și izolării, care a intrat în vigoare săptămâna trecută, prevede că pacienții infectați cu coronavirus care au refuzat internarea în spitale în cele trei săptămâni de vid legislativ trebuie identificați și internați. După momentul intrării în vigoare a legii, autoritățile au început să caute și soluții pentru a face acest lucru.
Peste 4.000 de români testați pozitiv cu coronavirus au refuzat internarea în spitale în perioada vidului legislativ, potrivit premierului Ludovic Orban.
Așa se face că Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Departamentul pentru Situații de Urgență au bătut palma de principiu, dar au lăsat fiecare Direcție de Sănătate Publică să trimită adrese individuale către Poliția din județ. Sindicatele din Poliție au luat foc, motivând că polițiștii nu au echipamente de protecție, nu au fost instruiți să folosească echipamentele de protecție nici dacă le-ar avea și, în plus, „nu este treaba lor să facă pe medicii”.
Pase-n doi cu schimb de infectați: DSP versus Poliție
Data publicării:
Categorii:
Sănătate