fbpx

DSP-ul decide unde și când vom purta masca

Data publicării:

Raed Arafat a declarat că Direcția Sanitară Publică de la nivelul Consiliului Județean va stabili spațiile și intervalele în care populația va purta masca de protecție în spațiu public.
Acesta spune că încă nu este sigur dacă aceste măsuri se vor aplica de la 1 august sau de la publicarea lor în Monitorul Oficial. Astfel, avem două situații:

PURTAREA MĂȘTII SANITARE:
DSP decide spațiile și intervalele pentru mască. Decizia se ia însă la nivelul Consiliului Județean. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor decide unde și când se vor aplica aceste măsuri. În București, decizia va fi luată de Comitetului municipal de urgență

BARURI ȘI RESTAURANTE:
Operatorii economici care desfășoară activitatea în spații precum terase, cluburi, baruri și alte asemenea, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență.
Orarul special trebuie respectat și afișat vizibil, nu vor sta mai mulți oameni decât scaunele de la o masă.
Măsura se ia pe plan zonal și nu pe toate județele deodată. Zonele vor fi propuse către Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă și le vom dezvălui după aprobare.
La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în cadrul şedinţei de guvern: „Propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aceea de a impune obligativitatea portului măştii şi în aer liber în anumite spaţii, în anumite intervale orare. Practic, noi vom împuternici comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă de a decide această măsură de obligativitate a portului măştii în anumite spaţii deschise în aer liber care sunt foarte aglomerate şi unde nu există posibilitatea asigurării unei distanţe fizice de protecţie de minimum 1,5 metri.”

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Belgia devine prima țară care introduce carantina pentru infectații cu variola maimuței

Carantina impusă de către Belgia se întinde pe o...

Variola maimuței, o afecțiune virală descoperită în Statele Unite ale Americii și în câteva țări din Europa

Variola maimuței reprezintă o afecțiune virală care a fost...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Ziua Internațională a Medicului de Familie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan,...