fbpx

Locuința unui polițist, incendiată de contrabandiști

Data publicării:

Poveste ca în filme pentru un agent de poliție din Botoșani. Locuința acestuia a fost incendiată de către un individ împotriva căruia a depus mărturie într-un dosar de ultraj, polițistul fiind amenințat și agresat de către acuzatul care fusese oprit în urma unor suspiciuni de contrabandă cu țigări.
Agentul Principal Cătălin Puntea din cadrul IPJ Botoșani a oprit în urmă cu un an un suspect de trafic de țigări, acesta fiind un „client” mai vechi al Poliției. Potrivit sindicatuleuropol.ro, agentul Puntea a reperat mașina suspectului care reușise să evite un blocaj rutier instalat de colegii săi. 
După ce colegul nostru a reperat mașina în cauză într-o benzinărie și i-a cerut șoferului documentele pentru control solicitându-i să deschidă autoturismul pentru realizarea procedurii de examinare, onestul cetățean, cunoscut pentru trecutul său infracțional, a început să-i amenințe pe polițiști, spunându-le că-i va face, că-i va bate și că va avea el grijă de familiile lor, ba chiar a încercat să-i lovească în zona feței cu pumnul pentru că și-au permis să-l legitimeze, apoi s-a urcat în mașină și a încercat să-i accidenteze, în speranța că aceștia se vor intimida și îl vor lăsa să plece de la fața locului”, notează reprezentanții sindicali.

În urma amenințărilor, agenții ar fi trebuit să primească sprijinul colegilor săi pentru a li se asigura protecția împotriva infractorului, dar săptămâna trecută, locuința agentului de poliție a fost incendiată, după ce acesta a depus mărturie împotriva individului acuzat de ultraj.
În urma mărturiei, în cursul nopții de 25.07.2020, locuința agentului a fost incendiată, sursa incendiului fiind o mână criminală, fapt documentat prin imaginile capturate de camerele de supraveghere.

Doar soarta a făcut ca în acele momente el și familia sa să nu se afle la domiciliu, întrucât la acest moment am fi discutat de un alt erou, avansat post-mortem la gradul de subinspector, deoarece atât poate face la acest moment Poliția Română pentru colegii devotați”, mai spus colegii agentului din Sindicatul Europol.

Polițistul nu poate fi despăgubit, până când nu este prins infractorul

În prezent, agentul încearcă să obțină sprijinul instituției pentru despăgubire, drept garantat prin lege, polițiștii putând beneficia de un ajutor material în situația producerii riscurilor specifice activității de poliție. Aceeași lege specifică, însă, că despăgubirea poate fi acordată doar dacă autorul este identificat și numai dacă fapta are legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.
Cei din sindicat nu nemulțumiți de faptul că agentului Cătălin Puntea nu i s-a oferit nici protecție în acest caz și au anunțat că vor sesiza Ministerul Afacerilor Interne.
Este inadmisibil ca în anul 2020 Poliția Română să poată asigura protecția interlopilor care se simt amenințați în urma declarațiilor pe care aceștia le dau în cadrul proceselor penale, pentru perioade îndelungate, iar în cazul polițiștilor care au jurat să-și exercite atribuțiile cu profesionalism și devotament și care țin piept infractorilor, să nu fie dispuse măsuri pentru protejarea lor, a familiilor sau bunurilor pe care le dețin. Organizația noastră va sesiza MAI cu privire la neîndeplinirea obligației de asigurare a protecției colegului nostru, pentru ca cei ce se fac vinovați de această situație să răspundă, astfel încât să nu ne mai aflăm în situația unor tragedii de acest fel”, se mai arată în declarațiile Sindicatului Europol.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

DUMITRU BUZATU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, în arest pentru 30 de zile

BUZATU DUMITRU, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, arestat pentru...

Decizie luată de Curtea de Apel București în cazul rețetelor false

După 10 ani, Curtea de Apel București a decis...

Medicul care a spus că pentru 200 de lei mită nici nu intră în sala de operații a fost condamnat

Curtea Militară de Apel București l-a condamnat la 2...