fbpx

Orașe din România care merită vizitate în concediu

Data publicării:

Orașele din țara noastră sunt pline de clădiri istorice, cu o arhitectură impresionantă și povești pe măsură. În acest articol, vor fi prezentate trei orașe care merită măcar o vizită în vara ce urmează.

Începem chiar cu capitala României- București sau „Micul Paris”, cum i se mai spunea în trecut. Deși orașul este „un haos organizat” și are o energie pe care nu o mai întâlnești în multe locuri, capitala este un loc cu obiective turistice unice din care ai de unde alege. Parcurile Cișmigiu și Herăstrău sunt potrivite pentru o plimbare de seară, după o zi toridă cu temperaturi de peste 30 de grade. Muzeele păstrează istoria intactă prin exponanentele sale iar străzile din Centrul Vechi și de pe Calea Victoriei au o arhitectură demnă de admirat în orice moment al zilei. De menționat sunt și evenimentele care au loc mai mereu în București- concerte, piese de teatru și multe altele, care dau un prilej în plus de culturalizare.

Continuăm cu Brașov, un oraș mai vechi, dar care este și el încărcat de obiective turistice impresionante. Piața Sfatului este împăzite de magazine și terase, unde se poate savura o băutură răcoritoare într-o zi toridă de vară sau într-o seară răcoroasă. De asemenea, în Brașov se găsește și Strada Sforii, care se poziționează în top trei cele mai înguste străzi din Europa. Pentru a avea o vedere asupra orașului, este  recomandat dealul Belvedere, iar pentru o ieșire de weekend este recomandată și zona Poianei Brașov.

În cele din urmă, Cluj Napoca este considerat „inima Transilvaniei”, motiv pentru care a fost numit și „Capitala Culturii Europene”. Câteva obiective turistice din acest oraș sunt Piața Centrală, unde de altfel se regăsește și Biserica Sf Mihail, o biserică catolică. Grădina Botanică „Alexandru Borza” este una dintre cele mai mari din țară și a fost fondată în anul 1872. În plus, Podul Elisabeta este un pod pietonal peste Someș și  totodată cel mai vechi.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...

Istanbul, orașul turistic pe 2 continente

Istabulul este singurul oraș din lume care se întinde...

Destinații cu tradiții de Paști din Europa, care vor face călătoriile de neuitat

  Dacă anul acesta v-ați propus să nu vă mai...