fbpx

Octombrie – Toamnă

Data publicării:

Ni se spune încă din fragedă copilarie că fiecare anotimp are magia lui. Acum, Octombrie – Toamnă… anotimpul roadelor, a cântecului ploii și a vantului, a dansului frunzelor ce cad spre pământ unduindu-se in suflarea vântului  care mai de care mai ispititor, așezându-se pe pământ într-o liniște mistică desenată în sute de culori.
Dar, ahh… Strugurii! Fructele zeilor din care se naște minunata licoare: Vinul…in zeci de sortimentații ale caror arome te copleșesc satisfăcător și te mângâie îmbucurător.
Aahhh… si gutuile, fructele consacrate zeiței Afrodita! Doamne, cât ador mirosul și gustul divin al gutuilor coapte cu nuci…
Ohh… si mai este porumbul!!! Gătit fiert sau copt pe jar, uns cu unt și ușor sărat… este o explozie de gust ce-ți fericește papilele gustative! Nu degeaba mayașii il credeau „grindina de aur” trimis de Zeul Soarelui.
Mmmm… Perele, numite „darul zeilor”! Galbene, zemoase, parfumate un tumult de senzații care te învăluie când le guști!
Prunele! Imi amintesc cu drag perioada copilariei, când mergeam la „țară” în perioada culegerii lor. Îmi amintesc cum așteptam să le scoată don cuptorul imens în care satul își „usca” prunele… Îmi amintesc cum nu așteptam să se răcească si le mâncam fierbinți.
Toamna…una dintre amintirile dragi copilariei mele, cand alergam desculță in ploaie, când culegeam  frunzele in zeci de forme si culori și…tufănele… Le ador și acum, au rămas florile toamnei mele.
Toamna, simfonie de culori și miresme!

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Evenimentul lunii iunie la București: Bătălia trupelor rock

Duminica aceasta (19 iunie 2022) are loc la București...

Primul sezon al caravanei „Citește și Dăruiește” s-a încheiat la Bucșani

Caravana „Citește și Dăruiește” a ajuns și în comuna...

Expoziția Universarium din România va fi găzduită de ParkLake

Expoziția de interacțiune digitală pentru copii va fi găzduită...

Citește și Dăruiește: un altfel de acces pentru știință și cultură, ed. VI

Caravana „Citește și Dăruiește – un altfel de acces...