fbpx

Nicușor Dan și „eroarea umană”

Data publicării:

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat online că a tăiat banii pentru vouchere materna, iar cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget. Stimulentulul financiar pentru nou născuți era acordat în fiecare an persoanelor care au devenit proaspăt părinți, să-i sprijine în procesul de creștere a copilului, în valoare de 2500 lei.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. *Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” se arată mesajul afișat pe site-ul DGAS.

După ce a anunțat că lipsa banilor din bugetul primăriei Capitalei l-a determinat să ia decizia tăierii voucherului materna, Nicușor Dan drege acum afimația anterioară, spunând despre aceasta că „a fost o eroare umană”.

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”  a declarat Nicușor Dan.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...