Pentru trei zile curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti.
Meșteri, artizani și producători români vor împleti tradiția și meșteșugul într-o piață autentic românească.
Meșterii vor încânta vizitatorii cu icoane, pristolnice, măşti populare, ii şi cătrinţe, chimire şi sumane, covoare țesute la război, cuverturi tradițonale și fețe de masă brodate manual, vase din ceramică și sticlă pictate, obiecte de decor și mic mobilier din lemn crestat.
Artizani talentați sunt pregătiți cu bijuterii din argint și din cupru, îmbrăcăminte și aceesorii din piele naturală, articole vestimentare pictate, decorațiuni si uleiuri din lavandă, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale. Pentru că în 1 iunie sărbătorim Ziua Copilului, la târg puteți găsi hăinuțe din bumbac și jucării croșetate.
Producătorii aduc la târg o mulțime de bunătăți: cârnați de casă și pastramă țărănească de vită, brânză de burduf în coajă de brad, telemea de capră și de oaie, păstrăv copt și afumat, fructe şi legume de sezon, miere, vin, ţuică de prune, turtă dulce, prăjituri după rețete maramureșene, plăcinte și baclavale, dulceţuri, sucuri de cătină, bere artizanală.
În curtea interioară anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.
Bucătari iscusiți vor încânta papilele gustative ale vizitatorilor, cu mâncăruri proaspăt preparate, ce pot fi savurate in locul special amenajat in curtea interioară a muzeului: ciolan în sos de vin, ciorbă de potroace, fasole cu costiţă afumată de porc, sărmăluțe cu mămăliguţă, păstrăv la grătar, ghiveci la ceaun şi bulz ciobănesc.
Târgul este organizat de Fundatia Kogaion 115, în perioada 28 – 30 mai 2021, între orele 10:00-19:00. Intrarea este liberă.
Vizitatorii sunt rugați să respecte normele de sănătate individuală și colectivă.