fbpx

Metrorex, într-un nou război cu sindicatul

Data publicării:

De această dată, razboiul dintre Metrorex și sindicat, este generat de faptul că directorul general al companiei Ştefan Paraschiv a semnat o dispoziţie prin care se interzice reţinerea la sursă a contribuţiilor salariaţilor pentru sindicat.

“Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operaţiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, şi virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în Dispoziţia nr. 4 din 7 mai 2021, semnată de directorul general, Ştefan Paraschiv.

După dispoziţia semnată de directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, reacţia liderului sindical Ion Rădoi nu s-a lăsat mult aşteptată, acesta fiind destul de acid.

„Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea şi umbla cu ranga prin metrou.

Domnule Cîţu, băi Drulă – Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor şi conform Constituţiei, sindicatele sunt organizaţii de drept privat ale salariaţilor care apără interesele acestora în mod independent.

În prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaşte deductibilitatea fiscala.

Să nu-l prindem pe Rangă că vrea să elimine posibilitatea ca această cotizaţie să fie reţinută şi virată de angajator, aşa cum se întâmplă în toată Europa.

Ţinta lui Ranga şi a lui Drulă este clară: este un şantaj pe faţă pe care îl face Drulă – are o problemă cu sindicatul din metrou.

Drulă trăieşte cu impresia că, dacă a ajuns MINISTRU şi schimbă C.A.-URILE şi pune oamenii lui, la fel ar vrea şi la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure nimeni când vrea să fure”, a fost replica lui Rădoi.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...