fbpx

Incendii în Giurgiu

Data publicării:

În județul Giurgiu au avut loc 5 incendii de vegetaţie uscată şi mirişte. 

Localitățile afectate unde au intervenit pompierii sunt Novaci, Giurgiu, Valea Plopilor, Mihăilești și Grădiștea.

În localitatea Novaci au ars vegetaţie uscată, mase plastice şi deşeuri menajere, pe o suprafaţă de aproximativ 10 ha. Au intervenit pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

În localitatea Giurgiu a ars vegetaţie uscată pe circa 100 mp, pe când în localitatea Valea Plopilor  au ars vegetaţie uscată, mase plastice şi deşeuri menajere, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp.

În localitatea Mihăileşti au ars mirişte de grâu, vegetaţie uscată, lăstăriş şi circa 600 kg de mase plastice. Suprafaţa afectată a fost de aproximativ 20 ha. Aici au fost necesare două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În localitatea Grădiștea au ars vegetaţie uscată, deşeuri menajere pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp şi cherestea de foc pe circa doi mp.

Cetățenilor li se atrage atenția asupra Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 care spune că este interzisă arderea miriştilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărişurilor sau a vegetaţiei ierboase.

Proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligaţia de a nu arde, dar și de a preveni arderea celor enumerate mai sus.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...

Majorare cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului

Indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni,...

„Festivalul Vinului Moldovenesc”, modifică traseele autobuzelor 205 si 783

În perioada 15.09.2023 (începând cu ora 23.00) - 18.09.2023...