fbpx

Caravana Metropolis ajunge pentru prima dată la Alexandria

Data publicării:

Caravana Metropolis – cinema în Aer Liber ajunge pentru prima dată la Alexandria, în parcul Pădurea Vedea, în perioada 1-6 august.

În fiecare seară, de la 21:30, oamenii au intrare gratuită și pot vedea filme  internaţionale de succes, premiate la festivaluri prestigioase.

Selecţia oficială reuneşte cele mai apreciate producţii lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Veneţia şi San Sebastian, la Globurile de Aur, Premiile BAFTA şi chiar la Oscar.

În prima zi, pe 1 august, va rula Triunghiul tristeţii / Triangle of Sadness, dramă. Filmul îi are în prim-plan pe Carl și Yaya, un cuplu celebru de modele din domeniul modei, care au fost invitați la o croazieră de lux pentru bogați, condusă de un căpitan marxist, unde lucrurile încep să meargă prost. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu şi la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical.

Miercuri, 2 august, oamenii vor putea vedea Iluzii pierdute / Illusions perdues, dramă. Acest film este o adaptare după romanul omonim al lui Honore de Balzac și a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Premiile Goya pentru Cel mai bun film şi câştigător al Premiului Cesar pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor şi Cel mai bun scenariu adaptat.

Joi, 3 august va rula filmul Toate fricile lui Beau / Beau is afraid, horror, dramă, comedie. Aici este vorba despre Beau, personaj principal, care nu se seimte bine după moartea subită a mamei sale. Paranoia îi îngreunează viaţa şi medicamentele pe care i le prescrie terapeutul nu par a fi o soluţie bună. În drumul său înapoi acasă, Beau îşi confruntă trecutul, prezentul şi viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-şi depăşească cele mai întunecate frici pentru a-şi îndeplini visele. 

Vineri, 4 august urmează filmul Aftersun: A fost odată ca o vară / Aftersun, dramă. Este vorba despre Sophie, o fetiță de 11 ani, care se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată. Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină, transpusă în superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells. Filmul a fost câştigător al French Touch Prize of the Critics’ Week Jury la Festivalul de film de la Cannes, nominalizat la Cel mai bun actor (Paul Mescal) ka European Film Awards, 2022 şi câştigător al Cel mai bun film independent britanic, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună imagine la British Independent Film Awards.

Sâmbătă, 5 august va rula filmul Nunţi, botezuri, înmormântări, comedie. Filmul este despre cum e să-ncerci să câştigi un milion de euro şi să te alegi cu un milion de belelele:  nu-ţi rămâne decât să începi să plăteşti poliţe la ocazii festive: nunţi, botezuri, înmormântări.

Duminică, 6 august, ultima zi este rezervată pentru o altă comedie: Est – Dittatura last minute. Filmul prezintă acțiunea în anul 1989, câteva săptămâni înainte de căderea zidului Berlinului, Pago, Rice şi Bibi vizitează Europa de Est în căutarea aventurii – o călătorie care le va schimba viaţa pentru totdeauna.

Sâmbătă și duminică, înainte de vizionarea filmelor, va avea loc câte un atelier de dezvoltare personală prin tehnici teatrale cu actriţa Lulu Trăsnea. În cadrul atelierului, copiii vor avea parte de jocuri teatrale interactive, prin care îşi vor dezvolta: atenţia, memoria, capacitatea de concentrare, abilitatea de a vorbi în public, dicţia.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Un interviu cu artistul plastic Valentin Tănase

Sâmbăta, feeric inundată de soare și visare, a fost...

România este prezentă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...