fbpx

În urma unor controale, 6 depozite de legume din România au fost sigilate

Data publicării:

Potrivit reprezentanților ANAF, au fost desfășurate controale la importatorii și comercianții de legume, respectiv fructe și ulterior a sigilat 6 depozite. În plus, marfa care se afla în depozite a fost reținută, valoarea acesteia fiind de aproximativ 2,3 milioane de lei.     

Scopul controalelor desfășurate de ANAF împreună cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală a fost verificarea existenței aparatelor de marcat electronice fiscale în locurile în care acestea sunt obligatorii, formele legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială, dar și existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării.

“Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei și pentru a asigura resursele necesare îmbunătățirii nivelului de trai al populației”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală a descoperit în urma controalelor depozite unde nu erau înregistrate veniturile obținute în urma vânzării produselor, marfă deținută ilegal, neavând documente care să justifice proveniența, dar și persoane care își desfășurau activitățile, deși nu aveau autorizație.

“Plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socială, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporații, la mici antreprenori, până la persoanele fizice”, a mai precizat președintele ANAF.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Taberele copiilor achitate cu vouchere de vacanță

Președintele Klaus Iohannis a promulgat un act normativ cu...

Numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Primul număr pentru o mașină nepoluantă a fost eliberat...

Persoane fizice și juridice amendate cu 1.500 lei pentru tulburarea liniștii publice

În urma mai multor sesizări făcute de cetățeni pentru...

România este nevoită să combată traficul de persoane

Pentru a putea primi achiziții de armament din SUA,...