Fudulia se plătește!

Timp de trei zile, la nivel național, Poliția Română a acționat pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, la terase, baruri, plaje, cluburi în aer liber, anunță IGPR. Au fost verificate peste 4.100 de societăți comerciale și s-au dispus sute de sancțiuni și amenzi. Verificările au vizat în special transportul în comun și activitățile de divertisment. În acțiuni au fost angrenați peste 3.200 de polițiști (din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene).
Au fost verificate 4.139 de societăți comerciale, iar în cazul a 73 de unități economice s-a constatat că nu au fost respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020, art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020. Polițiștii au aplicat 19 sancțiuni, în valoare de peste 120.000 de lei, operatorilor economici pentru organizarea de activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. Totodată, au fost aplicate alte 52 de sancțiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor fizice pentru participarea la activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și 407 amenzi, de aproape 36.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Celor care nu au respectat modul de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese și s-au aplicat 28 de sancțiuni, în valoare de 29.000 de lei.
La activități au participat și jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, reprezentanți de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii.

Comments are closed.