fbpx

Ai cod, mergi în Grecia!

Data publicării:

Grecia desfășoară o vastă campanie promoțională sperând că va reuși atragerea turiștilor de care este dependent aproape un sfert din Produsul Intern Brut al țării. Autoritățile au încercat să îi liniștească atât pe turiști cât și pe greci că redeschiderea granițelor și a sectorului turistic nu va provoca un al doilea val de infecții în țara care până în prezent a înregistrat 191 de decese cauzate de COVID-19.
Noul protocol implementat de guvern le va cere călătorilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosire cu detalii personale precum țara de origine și țările vizitate în ultimele 15 zile. Chestionarul va fi obligatoriu până la 31 august, potrivit autorităților elene. Fiecare persoană va primi apoi un cod QR care va putea fi printat sau scanat direct de pe telefon la aeroport în momentul sosirii în țară. Codul de bare va indica dacă aceasta se poate îndrepta direct spre ieșire sau va fi nevoit să se îndrepte înspre zona de testare.
În cazul în care călătorul este testat acesta va fi nevoit să se autoizoleze la adresa completată în chestionar până la primirea rezultatelor, potrivit noului protocol privind protecția civilă. „Cu această nouă procedură bazată pe un algoritm vom putea foarte probabil să depistăm majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, un membru al comisiei de experți din cadrul ministerului Sănătății elen.
Toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaționale începând de la 1 iulie iar porturile vor accepta din nou feriboturi și vase de croazieră.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cel mai mai important eveniment aviatic european a început la Cluj-Napoca (FOTO)

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost astăzi (23...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...

Istanbul, orașul turistic pe 2 continente

Istabulul este singurul oraș din lume care se întinde...

Orașe din România care merită vizitate în concediu

Orașele din țara noastră sunt pline de clădiri istorice,...