fbpx

Ai cod, mergi în Grecia!

Data publicării:

Grecia desfășoară o vastă campanie promoțională sperând că va reuși atragerea turiștilor de care este dependent aproape un sfert din Produsul Intern Brut al țării. Autoritățile au încercat să îi liniștească atât pe turiști cât și pe greci că redeschiderea granițelor și a sectorului turistic nu va provoca un al doilea val de infecții în țara care până în prezent a înregistrat 191 de decese cauzate de COVID-19.
Noul protocol implementat de guvern le va cere călătorilor să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosire cu detalii personale precum țara de origine și țările vizitate în ultimele 15 zile. Chestionarul va fi obligatoriu până la 31 august, potrivit autorităților elene. Fiecare persoană va primi apoi un cod QR care va putea fi printat sau scanat direct de pe telefon la aeroport în momentul sosirii în țară. Codul de bare va indica dacă aceasta se poate îndrepta direct spre ieșire sau va fi nevoit să se îndrepte înspre zona de testare.
În cazul în care călătorul este testat acesta va fi nevoit să se autoizoleze la adresa completată în chestionar până la primirea rezultatelor, potrivit noului protocol privind protecția civilă. „Cu această nouă procedură bazată pe un algoritm vom putea foarte probabil să depistăm majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, un membru al comisiei de experți din cadrul ministerului Sănătății elen.
Toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaționale începând de la 1 iulie iar porturile vor accepta din nou feriboturi și vase de croazieră.

Categorii:

Distribuie acest articol:

Popular

Mai multe din aceeași categorie
Related

Cum vor fi concediile românilor în a doua vară de pandemie

Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului, spune că se...

Rugina nu are ce căuta peste meșteșugul fierăriei! De la turism vine speranța

Poezia speranței e chiar mai amplă în voința exprimată, comparând cu vârtosul cântec al fierului.

„Am reușit să-i îndrăgostesc pe oameni de Brăila!”. Mihaela Camelia Roșu, ghid de turism

E prima oară când ajung în Brăila. De acum, cu mâna pe inimă declar, acest oraș este, pentru mine, echivalent cu Mihaela Camelia Roșu.

„Să luăm aminte!” Semnificația unui fost pichet grăniceresc

Din alergătura mașinii pe șoseaua spre Gura Humorului nu ai cum să vezi istoria într-un anume punct al curgerii kilometrilor.