fbpx

Coronavirus, o nouă tulpină dezvoltată în Marea Britanie

Data publicării:

Apariția unei noi mutații ale coronavirusului care pare mult mai contagioasă decât cea precedentă, a făcut ca Regatul Unit să hotărască reintroducerea carantinei în Londra și estul țării. Un articol preluat de la Agenția Rador de către cotidianul francez Les Echos, arată că noua tulpină a coronavirusului are două mutații ce sunt cruciale, căci afectează proteina Spike, grație căreia virusul se fixează pe receptorii ACE-2 ai celulelor umane.
Patrick Berche, membru al Academiei de Medicină și fost director general al Institutului Pasteur din Lille spune că „această nouă tulpină constă într-un număr mare de mutații genetice, dintre care unele pot juca un rol în contagiozitatea sau pericolul virusului”. Acesta mai spune că această mutație, nu afectează capacitatea sa de a provoca un răspuns imun din partea corpului, ceea ce ar fi o veste bună pentru campaniile actuale de vaccinare.
Autoritățile britanice de sănătate au anunțat miercurea trecută că aproape 140.000 de persoane au primit deja vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Londra a comandat 357 milioane de doze de la șapte laboratoare diferite.
Campania de vaccinare pe scară largă se desfășoară deja în mai multe țări.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Maison Olfactif și Beautyceutic, două concepte inovatoare create în România

Maison Olfactif și Beautyceutic sunt două branduri inovatoare, 100%...

Centru de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din...