fbpx

Catolicii au sărbătorit slujba de Înviere, pentru prima dată de la începutul pandemiei fără restricții.

Data publicării:

Slujba la catolici a fost sărbătorită pentru prima dată de la începutul pandemiei fără restricții. Papa Francis a spus în ucraineană „Hristos a înviat!”

Aproximativ un milion jumătate de români și peste un miliard de creștini catolici, respectiv protestanți, au sărbători paștele pe 17 aprilie. Ceremoniile din ultimii doi ani au fost restrânse, iar anul acesta a fost primul fără restricții. În noaptea de sâmbătă spre duminică, catolicii și reformații participă la Viligia Pascală, ce semnifică trecerea de la moarte și păcat la o viață nouă.

Anul acesta, slujba de la Vatican a fost umbrită și de evenimentele din Ucraina. Papa Francis s-a adresat mulțimii prezente la slujbă, vorbind despre „ororile, intunericul si cruzimea razboiului” și s-a rugat pentru zile de pace în aceste zile grele. Suveranul Pontif nu a ținut slujba de Paști din cauza unor dureri la picior provocate de sciatica sa, conform Reuters. Alături de el a fost și fostul primar al Melitopol, Ivan Fedorov, care a reușit să se elibereze din mâinile forțelor ruse după ce a fost răpit.

„In acest intuneric provocat de razboi, provocat de cruzime, cu totii ne rugam. Ne rugam pentru voi si alaturi de voi in aceasta seara. Ne rugam pentru toata suferinta voastra. Putem doar sa va oferim apropierea noastra si rugaciunea noastra si sa va spunem sa aveti curaj si ca suntem alaturi de voi. Celebram cel mai important lucru: Hristos a Inviat!”, a declarat Ivan Fedorov.

Cel care l-a înlocuit pe Papa Francis la slujbă a fost Cardinalul italian Giovanni Battista Re; aceasta presupune o procesiue ce are loc în interiorul celei mai mari biserici creștine, totul fiind cufundad în întuneric aproape total.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

9 din 10 părinți din mediul rural spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie

Conform unui studiu World Vision România, peste 90% dintre ...

George W.Bush a încurcat într-un discurs Ucraina cu Irakul

Fostul președinte al Statelor Unite, George Bush, a ținut...

Cruzimea față de animale – pedepsită pe măsură

În Monitorul oficial a apărut o nouă lege care...

Decizia Greciei cu privire la sezonul estival

Pentru că urmează sezonul estival și Grecia își așteaptă...