fbpx

Câini ținuți în condiții improprii, în curtea unei femei din Arad

Data publicării:

96 de câini au fost ridicați din curtea unei femei din Arad. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și voluntarii unei asociații au intervenit, în urma mai multor reclamații la adresa femeii, legate de ținerea animalelor în condiții improprii.

,, Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, membri ai Asociaţiei Paws United şi voluntari, poliţiştii s-au deplasat în localitatea Gurba, unde a fost sesizată prezenţa mai multor câini în curtea şi incinta unui imobil. Ajunşi la faţa locului, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind ridicaţi 96 de câini şi căţei ţinuţi în condiţii improprii. După acţiunea care a durat mai mult de şase ore, câinii au fost luaţi în evidenţă, starea lor fiind evaluată de medicul veterinar, ulterior fiind transportaţi la sediul asociaţiei”, a transmis  Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

Cercetările continuă pentru a afla dacă animalele au fost rănite cu intenție, fiind aplicate și sancțiuni, în valoare de 22.000 de lei pentru neasigurarea condițiilor de bază, cum ar fi apa, hrana, un adăpost și microcipuri.

Nu este prima oară când femeia se confruntă cu o astfel de situație. În 2021, polițiștii au găsit peste 50 de câini în aceeași curte, dar și într-o fostă fermă de lângă orașul Pâncota, toți deținuți de aceasta.

Categorii:

Ultimele articole

Mai multe din aceeași categorie
Related

Regal cultural dedicat eleganței și leadershipului feminin promovat de patronatul OFA UGIR

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor...

Gala Națională a Antreprenoriatului Feminin OFA UGIR a premiat excelența pe 1 martie

Cu ocazia intrării în cel de-al V-lea an de...

Dezbateri privind demersurile României și ale Bulgariei de aderare la spațiul Schengen, la Ruse

Ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Ștefan Oprea și ministrul...